miercuri, 8 octombrie 2008

ACCEPTAM RESEMNATI O NOUA TRADARE ?!


În cursul săptămânii, inclusiv ieri, duminică 5 octombrie, au avut loc mai multe întâlniri şi „negocieri” între liderii FSLI, Spiru Haret şi Alma Mater cu ministrul Varujan Vosganian, ne-au declarat surse sindicale. De asemenea au avut o întâlnire şi cu Mircea Geoană care le-a propus să fie de acord cu o „etapizare” a majorării salariale, în aceeaşi idee cu Vosganian şi Tăriceanu.
Vi se pare normal să accepţi în spatele uşilor închise negocierea unei legi votată de Parlament şi să faci astfel jocul unui guvern de mincinoşi care batjocoresc învăţământul şi pe slujitorii lui?
De ce aceşti lideri sindicali au un dublu limbaj: unul în faţa camerelor de luat vederi şi altul la întâlnirile de taină cu reprezentanţii guvernului? NU MIROASE OARE A TRĂDARE?! Atenţie şi la declaraţiile liderilor confederaţiilor din care fac parte aceste federaţii – Marius Petcu şi Petre Dandea – declaraţii ostile majorării de salarii din învăţământ.
Educaţia fiind prioritatea zero a României, acum a sosit momentul, pe care noi l-am aşteptat 18 ani, să se rezolve problema salariilor dascălilor iar în perioada următoare se vor regla eşalonat şi salariile altor bugetari. Legea de majorare a salariilor din învăţământ nu face altceva decât să-i aducă pe dascăli pe poziţia meritată pe scara salariilor din domeniul bugetar, unde pe nedrept se aflau pe penultimul loc.
FEN nu acceptă nici un fel de negocieri cu privire la legea votată de Parlament şi, cu ferma convingere că vom avea câştig de cauză la Curtea Constituţională, vom aştepta promulgarea ei de către Preşedinte. Este singura soluţie într-un stat de drept.
Dacă vom fi vânduţi la „masa negocierilor” de aceiaşi lideri care au făcut-o şi altădată, noi vom face apel către toţi slujitorii de bunăcredinţă ai şcolii româneşti să intrăm în grevă generală pe termen nelimitat şi să ţină orele funcţionarii publici conduşi de Marica şi asistenţii medicali conduşi de Petcu.

DOCUMENTAR:
NewsIn-05.10.2008 :
Profesorii şi bugetarii ar trebui să accepte o majorare salarială de cel mult 30% - CNSLR Frăţia
Liderii CNSLR Frăţia se întâlnesc luni cu reprezentanţii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Spiru Haret şi Sanitas, pentru a-i convinge să accepte o majorare salarială, în etape, de maximum 25-30%, au declarat pentru NewsIn, surse din rândul conducerii confederaţiei sindicale.
Liderii confederaţiei sindicale consideră că pretenţiile salariale ale profesorilor şi funcţionarilor publici sunt exagerate şi creează nemulţumiri în rândul altor categorii de bugetari, precum cei din sistemul sanitar, care vor dori, la rândul lor, o majorare substanţială a salariilor.
"Dacă profesorii nu vor fi de acord cu o creştere mai mică a salariilor vor ajunge să fie urâţi de restul bugetarilor, pentru că nu toţi vor avea parte de o majorare cu 50% a veniturilor", susţin reprezentanţii CNSLR Frăţia.
Organizaţiile sindicale reunite în cadrul confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia se vor întâlni luni, începând cu ora 12:00, la Hotel Ibis din Capitală, aflat în apropierea Gării de Nord, pentru a se pune de acord, în cadrul Consiliului Naţional, asupra unei strategii comune de abordarea a problemei salarizării în România.
Guşă îi cere lui Băsescu să nu promulge legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor
Deputatul Cozmin Guşă i-a cerut vineri preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea referitoare la majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, şi să o retrimită Parlamentului pentru găsirea unei formule care să poată fi susţinută din punct de vedere economic.
Hot News – 05.10.2008 :

Profesorii si bugetarii ar trebui sa accepte o majorare salariala de cel mult 30% - CNSLR Fratia
de R.M. HotNews.ro
Duminică, 5 octombrie 2008, 18:37

Liderii CNSLR Fratia se intalnesc luni cu reprezentantii Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Spiru Haret si Sanitas, pentru a-i convinge sa accepte o majorare salariala, in etape, de maximum 25-30%, au declarat, pentru NewsIn, surse din conducerea confederatiei sindicale.
"Guvernantii au gresit pentru ca nu au continuat negocierile cu profesorii, iar acum nu cred ca acestia vor dori sa mai dea inapoi dupa ce le-a fost aprobata prin lege majorarea salariilor. Vom incerca sa-i ajutam sa obtina o crestere a salarialor, insa nu se poate sa venim cu asemenea pretentii de majorare pentru ca astfel vom avea cu totii de suferit, intrucat vom arunca bugetul in aer", a declarat, duminica, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.
Liderii confederatiei sindicale considera ca pretentiile salariale ale profesorilor si functionarilor publici sunt exagerate si creeaza nemultumiri in randul altor categorii de bugetari, precum cei din sistemul sanitar, care vor dori, la randul lor, o majorare substantiala a salariilor.
"Daca profesorii nu vor fi de acord cu o crestere mai mica a salariilor vor ajunge sa fie urati de restul bugetarilor, pentru ca nu toti vor avea parte de o majorare cu 50% a veniturilor", sustin reprezentantii CNSLR Fratia.
Organizatiile sindicale reunite in cadrul confederatiei sindicale CNSLR Fratia se vor intalni luni, incepand cu ora 12:00, in Bucuresti, pentru a se pune de acord, in cadrul Consiliului National, asupra unei strategii comune de abordarea a problemei salarizarii in Romania.

Antena 3 :
Guvernul va contesta la Curtea Constituţională decizia de majorare a salariilor profesorilor
04 octombrie 2008 13:13
Legea majorării salariilor profesorilor cu 50% va fi contestată de Guvern la Curtea Constituţională. Premierul a declarat că prin adoptarea legii a apărut un conflict de interese între Parlament şi Executiv. Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu un document în care îl informează asupra încălcărilor prevederilor constituţionale. De asemena, primul ministru se va consulta luni cu guvernatorul Băncii Naţionale pe tema efectelor majorării salariilor.
Tăriceanu a precizat că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că aceasta trebuie făcută după o analiză serioasă şi nu aşa cum a fost adoptată de Parlament. Camera Deputaţilor a aprobat marţi o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ.
Călin Popescu Tăriceanu a condamnat atitudinea, calificată drept "populistă", a Parlamentului şi criticat în termeni duri "crasa iresponsabilitate" a partidelor de opoziţie, în special a PSD-ului şi PD-L-ului care susţin astfel de "încercări de mituire electorală".
Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la sediul Guvernului cu mai mulţi miniştri şi secretari de stat pentru a analiza situaţia creată în urma solicitărilor de majorări salariale. Situaţia s-a tensionat după ce funcţionarii publici au anunţat că vor declanşa greva generală joia viitoare, dacă salariilor nu vor fi majorare cu 50%, la fel ca cele ale profesorilor.