vineri, 30 ianuarie 2009

Peste 1.600 de dosare depuse la ARACIP pentru selectia de formatori


Peste 1.600 de dosare au fost depuse la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar pentru selectia in vederea obtinerii calitatii de formator consilier, in cadrul proiectului "Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamantul preuniversitar", potrivit site-ului institutiei.
Listele preliminarii cu persoanele admise sau respinse vor fi publicate in data de 2 februarie, contestatiile vor putea fi depuse ziua urmatoare, iar in data de 4 februarie se vor publica rezultatele.

Interviurile vor fi sustinute in perioada 5-13 februarie, iar rezultatele vor fi afisate pe 16 februarie. Repartizarea cursantilor pe grupe, localitati si perioade de desfasurare a cursurilor se va publica in 23 februarie. Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) a organizat in perioada 10 decembrie-15 ianuarie proceduri de selectie pentru 500 de formatori-consilieri, persoane-resursa la nivel local pentru inspectoratele scolare judetene si unitatile scolare. La selectia formatorilor-consilieri au putut participa cadre didactice cu abilitati de comunicare interpersonala, cunostinte de operare PC si disponibilitate de deplasare in interiorul judetului.

"Se considera avantaje pentru candidati experienta si activitatea ca formator, cunostintele sau experienta in managementul si asigurarea calitatii in educatie, expertiza in evaluarea institutionala de programe sau proiecte", a afirmat presedintele ARACIP, Serban Iosifescu. Formatorii-consilieri vor sprijini furnizorii de educatie in interpretarea, adaptarea si implementarea standardelor, metodologiilor si a celorlalte instrumente realizate in directia optimizarii proceselor de evaluare interna, asigurare si imbunatatire a calitatii.