marți, 6 octombrie 2009

Inca un coleg a plecat, prea devreme, dintre noi.



Astazi, 6 octombrie 2009 este o zi mult prea trista pentru toti acei ce l-au cunoscut pe domnul profesor Joita Nicolae Eugeniu.Profesor de matematica,timp de aproape 40 de ani, la Scoala Racovita (unde o lunga perioada a fost si director), Scoala Liviu Rebreanu si in ultima perioada Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, domnul profesor Joita Eugeniu a absolvit Facultatea de Matematica la Baia Mare in anul 1970.

În anii de activitate la Scolile din Mioveni, profesorul de matematica Joita Eugeniu şi-a găsit un loc aparte în sânul comunităţii, câştigând prin felul sau unic de a fi simpatia colegilor, respectul elevilor şi consideraţia autorităţilor locale. Ca o recunoastere morala a activitatii la catedra, in anul 2008 a fost declarat Fiu al Argesului.

Tocmai de aceea, trecerea sa fulgeratoare la cele veşnice, la numai 61 de ani, a lasat un gol imens în rândul tuturor celor ce l-au cunoscut şi preţuit!

Nu stim cu adevarat sa ne pretuim cat suntem in viata, iar atunci cand o facem poate fi mult prea tarziu.

Dupa disparitia de anul trecut a distinsului profesor Ion Cojocaru, colectivul de cadre didactice de la Liceul Iulia Zamfirescu Mioveni, trece printr-o noua suferinta prilejuita de o noua pierdere: domnul profesor JOITA EUGENIU.

Pentru mine, s-au stins doua suflete de care scoala din Mioveni avea MARE, MARE nevoie!

Dumnezeu să odihnească în pace sufletele lor!