vineri, 30 octombrie 2009

Proiect multilateral Comenius, la scoala ,,Liviu Rebreanu” Mioveni



Incepand cu august 2009, scoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni este implicata in proiectul european multilateral Comenius, intitulat ,,If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” („Daca vrei sa vezi frumusetea lumii, trebuie sa o gasesti mai intai in tine insuti”), in parteneriat cu scoli din Polonia, Italia, Malta, si Lituania.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de invatare pe tot Parcursul Vietii, scoala de la Mioveni beneficiind de un grant de 24.000 de euro pentru realizarea activitatilor propuse in proiect.

Scopul evenimentelor pregatite de elevii (piese de teatru, scenete, concursuri de cantece si desene, expozitii de fotografii, spectacole artistice, prezentari creatii literare, actiuni de caritate) este atragerea atentiei opiniei publice asupra unor probleme sociale, avand ca tinta ajutarea persoanelor in varsta si a copiilor bolnavi, saraci sau orfani.

In perioada 14 – 18 octombrie 2009, patru membri ai echipei de proiect (profesor Ana Tudor - coordonator proiect, profesor Mariana Radulescu, institutor Lidia Costache si institutor Sabina Filfanescu) s-au deplasat in Polonia, la Kielce, pentru realizarea primei vizite transnationale. Pe 5 noiembrie, la Centrul Cultural Mioveni, va avea loc o intalnire cu membrii comunitatii locale, pentru diseminarea informatiilor din proiect.