vineri, 26 august 2011

Scoli comasate in Arges

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş anunţă că 5104 elevi vor învăţa în şcoli care nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare. Din cauza lipsa apei potabile şi a grupurilor sanitare, DSP Argeș nu poate acorda avize pentru 99 de unităţi de învăţământ de la ţară.


Lipsa apei potabile şi a unor grupuri sanitare moderne sunt motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică Argeş nu poate acorda aceste avize în 99 de unităţi de învăţământ de la ţară.

Vor învăţa în “şantiere”

În plus, 35 de şcoli îşi vor deschide porţile la 12 septembrie, chiar dacă sunt în curs de reabilitare. Unităţile îşi vor primi elevii cu adevărate şantiere, pentru că lucrările de reparaţii, reabilitări, utilităţi şi consolidări nu vor fi gata în timp util. În Argeş, au fost alocate 1,6 milioane de lei pentru plata arieratelor la patru obiective de investiţii şi opt reabilitări la unităţi de învăţământ, de cea mai mare sumă, 400.000 de lei, beneficiind Grădiniţa cu Program Normal Rucăr.

Banii n-au ajuns, însă, pe la toate unităţile care-i aşteptau.

Un exemplu este reabilitarea campusului Colegiului Dimitrie Dima din Piteşti, o lucarea de 11.000.000 de lei, începută în urmă cu aproape trei ani, pentru continuarea căreia Ministerul Învăţământului a “uitat” să mai aloce bani. Într-unul din cămine a mai rămas de reabilitat un etaj iar la celălat, muncitorii nici măcar n-au ajuns. Practic, din întreaga lucrare s-a executat, în cei trei ani, doar 20-25%

“ Elevii se vor strecura şi anul acesta cum pot, prin spaţiile care seamănă mai mult cu un şantier”, spune Dan Teodorescu, Directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală, din cadrul Primăriei Piteşti.


Microbuzele aşteaptă să fie reparate


O altă problemă cu care se vor confrunta şcolarii argeşeni în următorul an sunt microbuzele. Dintre cele 84 de maşini care se află în evidenţele ISJ, 13 nu pot fi folosite pentru că necesită reparaţii urgente.

În plus, pentru a se reduce cheltuielile şi cadrele didactice să-şi poată lua salariile la timp, au fost comasate cinci şcoli, iar alte şase unităţi şcolare cu personalitate juridică au devenit structure ale altor unităţi de învăţământ.
În urma reorganizărilor, trei grădiniţe din Argeş şi-au pierdut personalitatea juridică şi au ajuns să aparţină de altele.

Grădiniţa cu program prelungit (GPP) Nr. 1 va avea structură la GPP2 din Piteşti;
Grădiniţa cu program normal (GPN) Nr. 21 la GPN 7;
GPN 12 Câmpulung la GPP 4 Câmpulung.

La gimnaziu situaţia este următoarea:

Şcoala Corbşori s-a mutat la Stăneşti, Săliştea la Uda, Ursoaia la Cotmeana, iar elevii din Slatina vor fi nevoiţi să se deplaseze la Nucşoara.
SURSA:Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea TA conteaza.
Tu esti propriul TAU profesor.Noi, doar te informam!