marți, 6 iulie 2010

Argeseanca cu media 10 la BACRaluca Maria Lepãrãu este sin­gurul absolvent din jude­țul Argeș care a luat 10 pe linie la examenul de bacala­ureat. Fata are planuri mari pentru viitorul ei. A fost ele­vã a Co­le­giului I.C. Brã­tianu și a ter­minat clasa a XII-a cu media 9,71. Ra­luca nu a scãpat de examene, pentru cã pe 21 iu­lie urmea­zã sã-l susținã pe cel de admi­tere la facul­ta­te. Pînã atunci, nu se gîndește la distracție, dar cu siguranțã o ieșire cu prietenii la mare sau la mun­te va urma, dupã ce va scãpa și de acest ultim exa­men.


„A contat cã am fost relaxatã“

Ce ai fãcut, cînd ai aflat ce note ai luat la baca­lau­reat?
- Ieri, m-am întîlnit cu colegii mei și am venit la liceu, sã aflu rezultatele de la examenul de bacalaureat. Am fost emoționatã, cînd mi-am vãzut rezultatele. Nu-mi venea sã cred cã am luat 10 pe linie! Mi-am îmbrãțișat colegii și mi-am sunat pãrinții, sã le spun ce note am luat. Apoi, nu am mai lãsat telefonul din mînã, cã mã sunau sã mã felicite.
La ce probã ai avut cele mai mari emoții?
- La Limba și Literatura Românã mi-a fost cel mai teamã. Știam cã o sã iau o notã mare, dar aveam îndoiala cã poate nu am citit suficient din ce ne-a picat. Oricum, nu mã așteptam sã iau la toate probele 10 curat. Subiectele au fost ușoare. Probabil la mine a contat cã am venit relaxatã, nu am avut emoții, fiind învãțatã cu examenele.
Vrea sã urmeze Stomatologia, la București

Ai mai fost la olimpiade?
- Da, în general la cele de Matematicã. În clasa a XII-a, am ales sã nu mai merg, fiindcã trebuia sã mã pregãtesc pentru examenul de bacalaureat. Regret cã nu am fost la Olimpiada de Biologie. Oricum, am fãcut meditație la Matematicã și la Biologie, am învãțat intens, pentru cã dau și admiterea la facultate. Bacalaureatul nu a fost așa de important cum este admiterea.
Ce facultate vrei sã ur­mezi?
- Stomatologia, la București. Este o facultate serioasã, pe care vreau s-o urmez. Cînd am intrat la liceu, voiam sã fac Arhitectura, apoi, am vrut sã devin medic, dar m-am rãzgîndit, pentru cã doctorii în România sînt tratați superficial. Așa cã am ales sã urmez Stomatologia, chiar dacã tatãl meu voia sã dau la Academia de Poliție sau la Drept.
Se gîndește sã plece în altã țarã

Te gîndești sã pleci din Ro­mînia?
- Facultatea vreau sã o încep aici, dar ce se va întîmpla pe parcurs rãmîne de vãzut. Oricum, dupã ce am sã termin, vreau sã mã stabilesc în București sau în altã țarã. Depinde ce posibilitãți și ce oferte voi avea dupã terminarea celor șase ani de facultate.

Presa Locala