marți, 4 ianuarie 2011

Dascălii din Dolj au dus cu roaba 3.000 de dosare la tribunal


Cu roaba la tribunal. Profesorii din Craiova au venit cu mii de dosare, încărcate în două roabe, să dea statul în judecată. Ei sunt revoltaţi că primăria le-a oprit retroactiv 25% din indemnizaţiile de vacanţă. Dascălii şi-au primit toţi banii în timpul verii, apoi s-au trezit cu venituri diminuate nu cu 25 %, ci şi cu 50 %.

Pentru ca au protestat de nenumărate ori, dar niciodată nu au fost luaţi în seama, dascălii au hotărât să meargă în instanţa, iar pentru a atrage atenţia au apelat la o formă inedită de protest. Ei au dus dosare la tribunal cu roabele. Profesorii sunt nemulţumiţi că reprezentanţii primăriei le-a luat retroactiv 25% din indemnizaţiile de vacanţă.

"Aşa vrea domnul Daniel, doreşte să ne judecăm pentru aplicarea legii. Vom bloca instanţele de judecată", a declarat un dascăl.

"Am ajuns în instantă aceste două roabe, roaba domnului Boc, roaba domnului Băsescu şi sperăm ca în acest ultimul mod se ne obţinem drepturile pe care actuala putere nu ni le-a acordat", a spus un protestar.

"Ce se întâmplă e bătaie de joc, trebuie să apelăm la instanţă pentru ceea ce ni se cuvine. Mi se pare aberant", a declarat un profesor.

3.000 de dosare au fost depuse la tribunal. Liderii de sindicat spun că mai au cel puţin 8.000 de dosare pe care le vor aduce tot cu roaba sau cu o remorcă.