duminică, 9 ianuarie 2011

Stiri din arges


Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Florea Costache, a intrat in coma in urma unei hemoragii interne puternice, dupa ce a aflat o veste care l-a zguduit: mama sa, in varsta de 77 de ani, a fost violata! Costache a fost internat la Spitalul Floreasca. Potrivit sotiei sale, a iesit din coma cateva ore mai tarziu, iar acum starea sa s-a mai stabilizat. Zilele ce urmeaza, insa, sunt decisive pentru starea de sanatate a vicepresedintelui Consiliului Judetean Arges.

Drama prin care a trecut mama vicepresedintelui argesean a inceput in noaptea de 7 spre 8 ianuarie. Femeia locuieste in Izvoru si, din sursele noastre, aceasta a alertat imediat politia dupa ce un barbat i-a spat geamurile locuintei, cu scopul de a o jefui. Politia a intervenit si a prins un suspect. L-a retinut patru ore si, neputand scoate nimic de la el, i-au si dat drumul. Patru ore dupa ce locuinta i-a fost sparta, barbatul a revenit la locuinta femeii si, probabil din razbunare, a violat-o. Dupa acest episod, politia nu a reusit sa dea de urma animalului care a facut acest lucru, cu toate ca localitatea Izvoru nu e nici pe departe o metropola.
Din punctul de vedere al politiei din Izvoru, lucrurile stau putin altfel...

,,S-a primit un apel telefonic la Politia Izvoru, la ora 22.03, iar politistul s-a deplasat si a stat de vorba cu doamna. A verificat casa si imprejurimile si a constatat ca un geam din spatele casei este spart. S-a luat dupa urme, care la un moment dat se pierdeau printr-o gradina, si a plecat inapoi la post pentru a lua cu el un jandarm, nu inainte ca intre timp sa intre intr-un bar din apropiere, unde a facut o identificare a celor prezenti in local. Ulterior, in jurul orei 23.00, s-a primit la Postul de Politie un al doilea telefon din partea femeii care anunta faptul ca a fost talharita. Initial, nu a reclamat ca a fost violata, de rusine, femeia fiind in varsta, dar ulterior a revenit asupra declaratiei si a reclamat si ca a fost violata. Avem rezultatele partiale care arata ca ar putea fi vorba despre un act sexual prin constrangere. Faptasul a avut mare indrazneala, banuim ca a pandit actiunile politistului si a actionat din nou dupa plecarea acestuia la post. Banuim ca individul cunoaste zona, din declaratiile victimei rezultand ca prima oara si-a modificat vocea, dandu-se nepoata victimei, dar femeia si-a dat seama ca este ceva in neregula si a sunat la Politie” a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisarul Danut Dinu.
Suntem cu sufletul alaturi de vicepresedintele Florea Costache si speram sa se insanatoseasca grabnic, cu atat mai mult cu cat in ultimii ani starea sa de sanatate nu a fost una tocmai buna. Florea Costache este omul care intotdeauna tinea o Biblie pe birou si care vorbea, uneori si ore intregi, despre modul in care oamenii s-au indepartat de Dumnezeu, de spiritualitate, de ei insisi. Din nefericire, viata sa personala a fost presarata de evenimente zbuciumate iar acum, cand parea ca in sfarsit capatase un sens, alaturi de o femeie cu care spunea ca ,,o sa-mi petrec tot restul zilelor", trece printr-o noua si grea incercare pe care, speram noi, sa aiba puterea sa o depaseasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea TA conteaza.
Tu esti propriul TAU profesor.Noi, doar te informam!