marți, 27 mai 2008

Direcţia Apelor - proiect în şcoli

Direcţia Apelor Argeş a început de săptămâna trecută derularea unui proiect în şcolile argeşene: promovarea Directivei Cadru pentru Apă, lege europeană adoptată de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene la 23 octombrie 2000.
Reprezentanţi ai Direcţiei Apelor (Ana Dulică, Silvia Moldovan şi Răzvan Micu) se vor deplasa şi în această săptămână în şcoli din Piteşti, pentru a-i informa pe elevi cu privire la acest program. Astăzi vor merge la Colegiul Naţional „Al. Odobescu”, mâine, la Şcoala Nr. 19 şi la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, iar joi, la Liceul Teoretic „Ion Barbu”. Campania se va finaliza la 10 iunie. La această dată se vor colecta desenele şi proiectele legate de mediu ale elevilor care doresc să participe la etapa judeţeană a unui concurs pe această temă. Concursul şcolar va desemna câştigători şi la nivel naţional.
În cadrul întâlnirilor cu reprezentanţii Direcţiei Apelor, copiii află şi o serie de statistici relevante, cum ar fi: peste 1,2 miliarde de oameni nu au acces la surse de apă sigure; peste 20% din apele de suprafaţă ale Europei sunt ameninţate foarte serios de poluare.