luni, 31 august 2009

Jumatate dintre scolile din Arges nu au autorizatie sanitara!

Aproape jumatate dintre scolile din Arges nu au autorizatie sanitara de functionare. Potrivit Inspectoratului Scolar Arges, din cele 603 unitati de invatamant numai 315 au autorizatie de functionare, 129 sunt in curs de autorizare iar 159 nu au fost niciodata autorizate.

,,Este posibil ca aproape jumatate din unitatile scolare sa nu obtina nici pentru anul scolar 2009-2010 autorizatie, pentru ca nu exista retele de apa si canalizare in localitatile respective, nu doar scolile in sine” a declarat Gabriel Bratu, pentru Realitatea TV.

Directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica Arges, dr Viorel Enache, a precizat ca a pregatit pentru verificarea scolilor cinci echipe de inspectori si se va merge in control impreuna cu autoritatile locale, pentru a identifica problemele, dar si solutiile de remediere.

Niste controale absolut inutile, din punctul nostru de vedere, tinand cont ca pentru remedierea situatiei este nevoie de BANI. Iar bani nu sunt. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, nici pana acum nu s-au alocat, de la centru, fondurile necesare pentru finalizarea investitiilor in scoli si nici nu sunt semne in aceste sens, ca atare, anul acesta scolar va incepe cu destul de multe probleme.

Cu probleme se confrunta si scolile care au fost comasate. Desi, teoretic, ar fi trebuit asigurat un mijloc de transport pentru copiii care se afla la mare distanta de unitatea scolara, autoritatile locale se declara neputiincioase.

Faptul ca jumatate dintre scoli nu au autorizatie sanitara de functionare, insa, este o problema mult mai veche si care ar fi trebuit rezolvata pana acum, iar pentru asta nu mai se pune problema lipsei banilor, ci a indiferentei tuturor guvernarilor de pana acum.

Sursa: presa locala