duminică, 19 decembrie 2010

Spiritul CRACIUNULUI la Scoala nr 13 Pitesti


Profesorii și elevii Școlii generale nr. 13 Mircea cel Bătrân s-au gândit ca anul acesta să întâmpine sărbătorile de iarnă, altfel, cu sufletul mai deschis ca niciodată, cu gândul la cei sărmani, cu dorința de împărți daruri și bucurie.

S-au implicat cu toții, trup și suflet în organizarea unui inedit spectacol caritabil iar cu banii strânși din vânzarea biletelor au făcut daruri pentru 40 de familii nevoiașe ale celor care învață în această instituție: pachete cu alimente pentru o masă îmbelșugată de Crăciun. Aseară, elevii și dascălii le-au oferit un spectacol pe cinste celor care au fost receptivi la inițiativa lor: un show presărat cu muzică folk, cu minunate colinde, cu dansuri ale crăciuneilor și crăciunițelor și cu toate ingredintele unei seri de neuitat iar la finalul manifestării s-au gândit și la cei care nu și-au permis un bilet la spectacolul regizat și pus în scenă de ei. Au invitat întreaga comunitate din cartier în curtea școlii, la un ceai cald cu mere și covrigi și le-au oferit și lor un spectacol muzical.

Pe unul dintre pereții exteriori ai clădirii a fost proiectată înregistrarea video a unuia dintre impresionantele concerte susținute de celebrul violonist și compozitor Andre Rieu împreună cu orchestra sa.

“O atmosferă cu adevărat de Crăciun, aici, la noi, în cartier! E prima dată când se întâmplă așa ceva iar inițiativa acestei școli este lăudabilă. Ieșisem împreună cu nepoțica, pentru câteva minute, să ne facem plimbarea de seară și să admirăm copacii înzăpeziți, când am auzit această muzică divină, iar când doamnele ne-au invitat și la un ceai cald, am crezut că visăm!Felicitări!”, spune Mariana Dumitru, 56 de ani, din Trivale.