duminică, 1 noiembrie 2009

Atacat şi ameninţat in curtea scolii!


Este întâmplarea dramatică prin care a trecut un elev al Grupului Şcolar Forestier din Curtea de Argeş, victimă a unei tâlhării. Astfel, revine în actualitate problema intens discutată privind asigurarea pazei la instituţiile de învăţământ. De ce? Pentru că, agresiunea a fost comisă de către un individ care nu era elev al liceului şi care intrase în instituţia amintită ca la el acasă, fără ca cineva să-l întrebe care este scopul vizitei lui. Abia după ce s-a petrecut fapta s-a aflat şi sco-pul, dar nu ar fi fost mai bine dacă ar fi fost asigurată siguranţa elevilor?

L-a ameninţat şi l-a îmbrâncit
Totul s-a petrecut miercuri în pauza de la ora 12,50. Petruţ Zmădu, în vârstă de 19 ani, din Curtea de Argeş, a mers în curtea Grupului Şcolar Forestier din localitate cu intenţia de a face rost de bani. L-a văzut pe A.Ş, în vârstă de 15 ani şi s-a apropiat de el. Petruţ Zmădu a acţionat cu mult tupeu, hotărât să-l impresioneze pe elev şi, fără a-i da timp să reacţioneze, l-a îmbrâncit. Ameninţându-l, l-a determinat pe A.Ş să îşi scoată lănţicul de aur de la gât. Tremurând de frică, adolescentul i-a dat bijuteria agresorului. Ca şi cum i s-ar fi cuvenit lănţicul, individul a mers direct la o casă de amanet din apropierea liceului unde a lăsat bijuteria şi cu banii obţinuţi şi-a văzut de treabă. Habar nu avea că elevul reclamase totul, iar poliţiştii porniseră deja pe urmele sale.

Tâlharul a fost reţinut
Chiar în acea zi, oamenii legii au descoperit lănţicul la casa de amanet. Nu reuşeau, însă, să dea de urma agresorului. Ştiau despre cine este vorba, însă Petruţ Zmădu nu era de găsit. Joi, acesta avea să ajungă la audieri. Cheltuise banii şi nu recunoştea sub nicio formă că ar avea legătură cu tâlhăria. L-a dat de gol chiar bunul furat, pe care din precauţie oamenii legii nu îl ridicaseră de la casa de amanet. Documentele întocmite de individ atunci când a amanetat bunul furat constituie acum probă împotriva sa. Petruţ Zmădu a fost reţinut şi după o noapte petrecută în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş a fost prezentat magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.
SURSA:Ziarul TOP