duminică, 1 noiembrie 2009

Gasiti AICI noi modele de subiecte pentru BAC

Ministerul Educatiei.Ministerul Educatiei a publicat modele de subiecte pentru probele scrise si de certificare a competentelor lingvistice si digitale, conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat. Modelele, care pot fi gasite pe site-ul http://subiecte2010.edu.ro, contin structura subiectelor pentru ambele tipuri de probe ale examenului, precum si precizari metodologice referitoare la cerinte si la modalitatile de evaluare ale acestora.
Incepand cu acest an scolar, bacalaureatul va avea doua etape. In prima faza, pe parcursul clasei a XII-a, vor fi evaluate, prin verificari orale, competentele de comunicare in limba romana si, dupa caz, in limba materna. Tot in timpul ultimului an de liceu vor fi sustinute doua probe de verificare a cunostintelor de folosire a computerului si de limbi moderne.
Toate aceste evaluari din timpul anului scolar nu se noteaza, dar sunt obligatorii, elevii urmand sa primeasca, dupa trecerea fiecarei testari, cate un certificat de competenta (calificativ).
La finalul clasei a XII-a, in cadrul bacalaureatului se vor sustine trei, respectiv patru probe scrise, in cazul elevilor care au studiat in limba materna. Disciplinele de examen vor fi limba romana, o proba obligatorie corespunzatoare profilului, matematica sau istorie, si una la alegere, in functie de profil. La aceasta ultima proba, elevii care au absolvit un profil real vor putea alege intre chimie, fizica, biologie si informatica, iar cei de la profil uman, intre economie, geografie, logica, psihologie si filosofie.
Nota finala de bacalaureat va fi media aritmetica a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris si in limba materna.