duminică, 1 noiembrie 2009

Un adolescent din Pitesti depistat cu gripa porcina

Gripa porcina face victime si la Pitesti. Un baiat in varsta de 15 ani, intors recent din Israel, a fost diagnosticat cu gripa porcina, informeaza Realitatea.net. Adolescentul a fost trimis, duminica, la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, a anuntat Directia de Sanatate Publica Arges.

Baiatul a plecat la Ierusalim, impreuna cu mama sa, in urma cu doua saptamani si a revenit in tara joi, 29 octombrie. La intoarcerea in tara, adolescentul prezenta deja simptomele imbolnavirii cu virusul AH1N1 si, in aceeasi noapte, s-a prezentat la Sectia de boli infectioase a Spitalului ,,Nicolae Balcescu”, din Pitesti. Analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino au confirmat faptul ca adolescentul sufera de gripa porcina. Potrivit autoritatilor sanitare din judetul Arges, baiatul va fi transportat duminica la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde va fi supus unui tratament de specialitate.

De vineri, 76 de persoane au fost identificate cu gripa porcina, dintre care 36 de cazuri din opt orase doar pana sambata. Va reamintim ca astazi, 40 de persoane aflate in vacanta la Sinaia au fost diagnosticate cu gripa porcina, hotelul in care acestea erau cazate fiind momentan in carantina, a anuntat Ministerul Sanatatii. Cei 40 de turisti straini cazati la hotelul Sinaia sunt internati la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti.