vineri, 27 noiembrie 2009

Gripa AH1N1:O clasă a Colegiului Odobescu este închisă


Au fost confirmate 3 cazuri noi de îmbolnăviri
Alte trei confirmări cu virusul gripal AH1N1 s-au înregistrat ieri la Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Deşi aveau simptome pentru gripă sezonieră, cei trei bolnavi, în urma ana-lizelor de la Institutul Cantacuzino, au fost depistaţi cu gripă porcină. La fiecare dintre cele trei cazuri perioada de 7 zile în care aceştia trebuiau trataţi cu Tamiflu a trecut, însă bolnavii rămân în continuare sub atenţia medicului. Aceştia se află la domiciliu, izolaţi.

O clasă a Colegiului Odobescu este închisă
Cele nouă suspici-uni de gripă sezonieră înregistrate miercuri la DSP încă nu s-a confirmat, însă directorul DSP Argeş, Anca Alexandrescu, a declarat că este posibil ca unele dintre aceste suspiciuni să se confirme cu AH1N1. Se pare că au apărut alte 3 confirmări:
l un elev de clasa a IX-a, la Liceul Alexandru Odobescu. Clasa a fost închisă încă de ieri şi dezinfectată. Va sta închisă până miercuri, săptămâna viitoare.
l o tânără de 24 de ani, de asemenea, a fost depistată cu gripa nouă, deşi, iniţial avea simptome pentru gripă sezonieră. „Aici este vorba de un caz mai delicat, deoarece are un copil de numai 9 luni şi trebuie să urmărim cu atenţie acest caz. Tânăra este bine, însă trebuie să urmărim ca micuţul să nu se îmbolnăvească.“, a declarat directorul DSP Argeş.
l un băiat din Piteşti, care învăţa în Craiova a fost şi el depistat cu virusul gripei porcine. Tânărul se află acasă, în Piteşti, acesta renunţând la cursuri, pe perioada cât este bolnav.
Sursa: TOP