duminică, 14 februarie 2010

Centru de resurse pentru educatie si dezvoltare, la Mioveni




Orasul Mioveni are un centru de resurse pentru educatie si dezvoltare (CRED) care va servi la imbunatatirea calitatii serviciilor educationale oferite de gradinite. Centrul, stabilit la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 12, va reprezenta un pol de perfectionare a cadrelor didactice, care vor beneficia aici de tot ceea ce au nevoie pentru dezvoltarea profesionala.

Miercuri, 10 februarie, a avut loc la Gradinita cu Program Prelungit si Cresa ,,TIC PITIC” Mioveni, deschiderea Centrului de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare”- CRED. La manifestare au participat oficialitatile locale.

Acest Centru va servi la imbunatatirea calitatii serviciilor educationale prin ingrijirea si protectia copiilor, colaborarea cu parintii si cadrele didactice dar si prin servicii de formare, informare si consiliere.

Centrul de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare”-CRED are ca parteneri Consiliul Local Mioveni, I.S.J Arges, psihologi, medici, parinti, cadre didactice, asistenti sociali. Beneficiarii acestui proiect sunt copiii mai mici de 7 ani, parintii, cadrele didactice si comunitatea din Mioveni.

Retea nationala de centre
Centrul de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare de la Mioveni face parte dintr-o retea nationala de peste 300 de centre similare. Acestea sunt infiintate in cadrul Proiectului pentru reforma educatiei (PRET), desfasurat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii cu finantare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. CRED-urile sunt infiintate exclusiv in unitatile urbane si vor oferi servicii complementare gradinitelor, functionind ca centre de informare, comunicare, formare si diseminare a informatiei, atât pentru parintii copiilor prescolari cat si pentru personalul didactic si nedidactic din gradinite si crese. Mai mult decat atat, la CRED se poate adresa pentru informare orice membru al comunitatii care are un proiect sau o initiativa ce vizeaza domeniul educatiei copiilor sub sapte ani. CRED va avea in atributii si stabilirea legaturii intre toate serviciile destinate copiilor de varste prescolare din comunitate.