miercuri, 3 februarie 2010

Daniel Funeriu, la Pitesti: Noua lege a educatiei s-ar putea aplica din toamna



Noua lege a educatiei va putea fi aplicata de la inceputul anului scolar 2010 – 2011 daca Parlamentul se va mobiliza, a declarat duminica, la Pitesti, ministrul Educatiei Daniel Funeriu.

Funeriu a participat, la Pitesti, la deschiderea Olimpiadei Nationale de Chimie. Acesta a mentionat ca in perioada urmatoare va incepe dezbaterea publica asupra proiectului noii legi a Educatiei, dupa care actul normativ va fi trimis Guvernului si Parlamentului.

,,Aceasta lege este necesara pentru ca invatamantul si educatia din Romania trebuie sa se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani si inca invatamantul romanesc are foarte multe lucruri de facut. In zilele care urmeaza voi supune dezbaterii publice viziunea noastra asupra noii legi a Educatiei. Aceasta dezbatere publica va dura, asa cum este firesc, o luna, dupa care vom merge cu legea in Guvern si apoi in Parlament. Eu sper ca, daca Parlamentul se mobilizeaza, vom putea avea o noua lege a educatiei pentru inceputul anului scolar care urmeaza” a declarat Funeriu.