duminică, 11 aprilie 2010

După ce va primi aprobarea în Guvern, proiectul Legii Educaţiei va fi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Guvernul se reuneşte luni la ora 08:00 în şedinţă extraordinară, pentru a aproba proiectul Legii Educaţiei, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a decis să amâne aprobarea Legii Educaţiei, la solicitarea ministerului de resort, care a cerut un termen suplimentar pentru a introduce în actul normativ propunerile care au apărut în urma dezbaterilor publice.

Guvernul a discutat în primă lectură proiectul Legii Educaţiei în şedinţa din 17 martie, după care documentul a fost supus dezbaterii publice. După aprobarea în Guvern, proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Curtea Constituţională a decis, în noiembrie 2009, în urma unei sesizări a Partidului Naţional Liberal, că proiectul Legii Educaţiei, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în luna septembrie a anului trecut, contravine Constituţiei. La finele lui ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anunţat că Executivul va trimite în Parlament noua formă a Legii Educaţiei până la finele lunii martie.