duminică, 11 aprilie 2010

Solidari cu colegii din BUZAU


Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, vineri, că profesorii din Buzău suspendă protestele şi vor intra de luni la clase, după aproape o lună de la declanşarea grevei generale.
Profesorii din Buzău se întorc de luni la ore, după o lună de grevă
Cornea: Legea Educaţiei are şi părţi bune, pe care le negi numai dacă eşti de rea intenţie
"Ne îndreptăm spre soluţionarea situaţiei din Buzău. Am decis, în interesul elevului, ca de luni cadrele didactice buzoiene să intre la clase. Am discutat, totodată, o serie de măsuri pentru ca problemele din Buzău să aibă o soluţie rezonabilă. Vom elabora un document în care vom finaliza toate aceste probleme", a spus ministrul Educaţiei, la finalul discuţiilor cu delegaţia sindicaliştilor buzoieni şi cu liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, potrivit Mediafax.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre, care a participat la discuţiile de la Ministerul Educaţiei, a spus că după negocierile cu ministrul Daniel Funeriu şi secretarul de stat Oana Badea s-au creat premisele începerii şcolii în Buzău. "S-au făcut concesii de ambele părţi. Nu pot să afirm că au fost rezolvate problemele, de aceea protestul nostru va continua pe altă formă. Vom adopta calendarul de proteste al FSLI", a declarat Dobre.

El a precizat că rezultatul întâlnirii de la Ministerul Educaţiei va fi prezentat sâmbătă, în şedinţa de Colegiu a SIP Buzău şi că va propune soluţii pentru începerea cursurilor.

În judeţul Buzău, aproximativ 4.000 de cadre didactice au intrat în grevă în 16 martie, cursurile în circa 160 de şcoli fiind suspendate.