duminică, 11 aprilie 2010

Voteaza pentru PITESTI


Evenimentul zilei a demarat campania „Orasul de vis” din Romania, o competitie la finalul careia va fi ales cel mai apreciat si mai bun oras in care merita sa locuiesti. 15 orase au fost selectate, printre care si Municipiul Pitesti: Arad, Bacau, Brasov, Braila, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Bucuresti.

De astazi, si pana la inceputul lunii august, evz.ro va prezenta cate un oras pe saptamana, in ordine alfabetica.
Prezentarea va cuprinde de la monografie, reportaj, interviuri cu primarul, o vedeta si un sportiv local, pana la problemele comunitatii. Fotografiile si comentariile cititorilor vor ajunge, in fiecare duminica, subiectul unui articol.

Pentru a se crea o imagine completa a orasului, s-au stabilit sapte criterii principale de evaluare: infrastructura, administratie, mediu, cultura si educatie, dezvoltare economica, sanatate si siguranta, in care se regasesc alte 55 de subcriterii.

Cum va fi ales ,,Orasul de vis”?
Nota finala este formata din trei componente: votul de popularitate (50%), nota cititorului pentru cele sapte criterii (25%) si nota evz.ro (25%).

Popularitatea
unui oras va fi votata o singura data, pe durata intregii campanii. Un cititor va putea vota doar un singur oras. Este un vot subiectiv, al emotiei, in functie de preferinte, de atasamentul cititorului fata de oras, iar valoarea lui este jumatate din rezultatul final.

Evaluarea publicului
Tot cititorii vor acorda note orasului, de la 1 la 10, in functie de cele sapte criterii. Vor putea evalua fiecare oras o singura data, in functie de opinia personala. Notele vor reprezenta un sfert din punctajul final.

Nota evz
Aceeasi pondere, de 25%, o va avea si nota acordata de evz.ro, celor 15 orase aflate in competitie. Aceasta are rol informativ pentru cititori si ofera imaginea reala, obiectiva.