miercuri, 25 februarie 2009

Cazurile de violenta in scoli-un fenomen tot mai des intalnit


>>Romania se afla pe primul loc intre 37 tari din lume privind numarul de profesori care au raportat acte de violenta ale elevilor in timpul orelor.
» In Romania 70% dintre tineri se tem sa se duca la ore din cauza actelor de huliganism, care, conform statisticilor, se petrec cel putin o data pe saptamana.
» O solutie pentru diminuarea cazurilor ar fi ca fiecare scoala sa aiba un psiholog scolar sau macar un medic scolar. Psihiatrii spun ca principala problema este lipsa comunicarii.

Va prezentam in cele ce urmeaza cazurile de violenta raportata de catre directorii argeseni.

COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC „CAROL I” CAMPULUNG MUSCEL:
» o eleva cu situatie familiala precara a abandonat cursurile spre sfarsitul semestrului I, situatia fiind comunicata serviciului de combatere a traficului de persoane.

SCOALA CU CLASELE I-VIII BEREVOESTI:
» un elev a lovit un coleg de clasa si a fost eliminat pe o perioada de 3 zile, motiv pentru care i s-a scazut nota la purtare la 7.

GRUP SCOLAR „ARMAND CALINESCU” PITESTI:
» un elev a lovit un alt elev; parintii au colaborat cu scoala si au platit spitalizarea. Au fost pedepsiti ambii elevi prin scaderea notei la purtare si s-a cerut ajutorul psihologului scolii.

GRUPUL SCOLAR DE INDUSTRIALIZAREA LEMNULUI PITESTI
» a avut loc o altercatie grava intre doua eleve, soldata cu agresiune fizica grava, motiv pentru care eleva a fost mutata disciplinar la alta unitate scolara.
» conflict intre doi elevi care a fost solutionat prin chemarea Politiei si mustrare scrisa conform Regulamentului Scolar.

SCOALA CU CLASELE I-VIII nr.12 PITESTI
» un elev care nu frecventeaza cursurile a furat un telefon mobil si i s-a intocmit dosar penal pentru furt la sectia de Politie. Elevul are un comportament nonviolent. Masurile luate au fost: consilierea in cadrul cabinetului de Asistenta Psihopedagogica si colaborarea cu familia.

SCOALA CU CLASELE I -VIII OIESTI
» a avut loc un incident intre profesorul de serviciu si un fost elev al scolii, caz in care s-au luat masurile de rigoare (conform adresei Politiei nr. 906574/17.11.2008) si anume fostul elev a fost sanctionat contraventional cu amenda.
GRUP SCOLAR CONSTRUCTII DE MASINI COLIBASI
» o eleva a fost agresata fizic de o alta eleva, in afara incintei scolii. Masurile luate au fost: consilierea elevelor si anutarea familiile .

GRUP SCOLAR AGRICOL COSTESTI
» a fost inregistrat un caz de violenta fizica in timpul deplasarii cu trenul spre scoala al unui elev asupra altui elev, motiv pentru care elevul vinovat a fost exmatriculat.

GRUP SCOLAR AUTO CURTEA DE ARGES
» au existat altercatii intre elevi, rezolvate la nivelul scolii impreuna cu politistul de proximitate si au vizat in special agresiuni verbale, loviri usoare, precum si un caz de incercare de escrocare de bani, dar care nu a fost finalizat. Masurile luate au fost: punerea in functiune a unui sistem de supraveghere video, realizarea unor legitimatii pentru toti elevii si a cartelelor magnetice pentru accesul profesorilor in institutie.

COLEGIUL NATIONAL LICEAL „ZINCA GOLESCU” PITESTI
» a avut loc un conflict verbal intre doi elevi ai colegiului, conflict care a fost continuat in afara scolii prin agresiune fizica. Situatia a fost adusa la cunostinta Politiei si au fost organizate intalniri cu profesorii diriginti ai elevilor, cu parintii si elevii implicati, intalniri la care au participat si reprezentanti ai elevilor. Masurile luate au fost: instalarea unui sistem de supraveghere in scoala, identificarea grupurilor cu potential de declansare a conflictelor cu sprijinul psihologului scolii.

SCOALA CU CLASELE I –VIII CAPATANENI
» s-a inregistrat un singur caz de violenta si anume un elev a fost agresat fizic de un alt elev. Elevul vinovat a fost sanctionat prin scaderea notei la purtare.

SCOALA CU CLASELE I –VIII MARACINENI
» un elev din clasa a V-a a fost luat in evidenta Politiei Locale si Judetene, respectiv Comisiei Judetene pentru Protectia Copilului Arges in urma faptelor comise (furturi de automobile, furturi de telefoane mobile). Masurile luate au fost: informarea parintilor si consilierea elevului de catre psihologul scolii.

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „IUSTIN PATRIARHUL” CAMPULUNG MUSCEL
-altercatii intre elevi, surprinse pe camere video. S-au luat masurile disciplinare care se impuneau.

GRUP SCOLAR I.C.M. DACIA
» au fost semnalate furturi de catre niste elevi ai scolii. A fost solicitata interventia Politiei Pitesti S-au luat masurile disciplinare care se impuneau.

GRUP SCOLAR „MIHAI VITEAZUL” PITESTI
» a fost inregistrat un incident generat de violenta verbala a doi elevi care s- a soldat cu ranirea unuia dintre ei si care a necesitat ingrijiri medicale. Elevii au fost sanctionati conform Regulamentului scolar. Masuri luate: s-a realizat un Parteneriat cu Jandarmeria care verifica zilnic starea disciplinara in unitatea scolara.

SCOALA CU CLASELE I –VIII SCHITU GOLESTI
» agresarea unei eleve din clasa a V-a de catre o persoana din afara scolii. Masuri:instiintarea Politiei Comunei Schitu Golesti pentru pedepsirea persoanelor straine care au patruns in incinta scolii.

COLEGIUL TEHNIC „DIMITRIE DIMA” PITESTI
» o banda de tineri rromi au cerut „taxa de protectie ” unui elev si dearece acesta a refuzat a fost agresat fizic. De atunci elevul este urmarit si amenintat de catre un membru al grupului, motiv pentru care scoala a apelat la politistul de proximitate si la jandarmi pentru supravegherea iesirii scolii la terminarea programului p.m.