luni, 9 februarie 2009

Sesiune speciala pentru TEZE


Sesiune specială pentru tezele naţionale

Pe 10 februarie 2009 se va începe sesiunea specială a tezelor naţionale. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care au absentat sau nu au promovat tezele naţionale din prima sesiune vor susţine teza la Limba şi literatura maternă, în prima zi a sesiunii.
Extragerea variantei de subiecte este programată pentru ora 10,00. Centrele de comunicare vor prelua varianta şi o vor multiplica pentru ca la ora 11.30 subiectele să ajungă în unităţile de învăţământ.
Testul durează două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Fiecare lucrare va fi corectată de către doi profesori : unul va fi profesorul de specialitate care a predat la clasă iar celălalt un profesor evaluator din centrul de evaluare, dar din afara şcolii de la care provine teza. Durata activităţii de evaluare este de maximum 3 zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult 4 zile. Contestaţia semnată de părinte şi elev se depune în cazul în care este nevoie la comisia de învăţământ, în cel mult şapte zile de la data primiri înj şcoală a rezultatelor din centrul de evaluare.

Calendarul pentru perioada specială de teze naţionale:
10 februarie 2009 - Limba şi literatura maternă
12 februarie 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
17 februarie 2009 - Limba şi literatura română
19 februarie 2009 - Matematică