sâmbătă, 7 februarie 2009

Preselectie pentru Mamaia Copiilor

Pe 28 februarie, de la ora 11.00, la Palatul Copiilor Pitesti va avea loc preselectia zonala pentru cea de a IX-a editie a Festivalului "Mamaia Copiilor". Pentru Sectiunea de Interpretare se pot prezenta solisti individuali pentru cele 4 grupe de varsta (5-7, 8-10, 11-13 si 14-17 ani ), Grupuri mici formate din 2-5 componenti precum si grupuri mari formate din 8-20 componenti. La preselectia zonala concurentii individuali se prezinta cu doua melodii de muzica usoara romaneasca din care una trebuie sa fi fost prezentata pe scena Festivalului "Mamaia Copiilor" intr-una din cele 8 editii precedente.

Lista acestora se gaseste pe pagina de internet www.mamaiacopiilor.ro ). Grupurile mici prezinta un colaj de muzica usoara romaneasca avand o durata maxima de 5 minute sau doua melodii a cate 3 minute. Grupurile mari prezinta cate un show de muzica romaneasca cu durata maxima de 7 minute. Acompaniamentul trebuie asigurat pe negativ orchestral inregistrat pe CD. Taxa de participare este de 50 lei pentru solisti individuali, 80 lei pentru grupuri mici si 120 lei pentru grupuri mari. 28 febr. orele 11.00 Palatul Copiilor Pitesti

Pentru Sectiunea de Creatie se prezinta melodii in prima auditie cu o durata maxima de 3 minute, realizate de creatori profesionisti sau amatori . Juriul de specialitate care se va intruni in zilele de 14 si 15 mai 2009 va promova pentru etapa finala 20 melodii cu un continut adecvat varstei copilariei si adolescentei.

Modalitatea depunerii lucrarilor pentru Concursul de Creatie

In plic inchis pe care, in loc de numele expeditorului se trece un motto, se trimite lucrarea respectiva inregistrata in format wave pe un CD, textul dactilografiat, partitura realizata pe calculator( linia melodica cu cifraj), copie dupa chitanta de depunere a taxei de participare ( 120 lei pentru fiecare melodie) si intr-un plic mai mic sigilat specificarea numelor, adreselor si numerelor de telefon ale compozitorului si autorului de text. Atat pe C.D., pe partitura, pe text, cat si pe plicul cu numele autorilor se specifica doar Motto-ul lucrarii. Taxa de participare la Concurs se depune in contul RO25BRDE140SV06186951400 deschis la BRD Constanta Agentia Balada pe numele Agentiei Internationale "Euroconcert" cu specificarea "pentru concursul de creatie "Mamaia Copiilor". Lucrarile se pot depune si la Secretariatele etapei zonale de preselectie ( la centrele si in zilele specificate mai sus) unde se pot achita in numerar si taxele de participare, sau pot fi expediate pe adresa : Agentia Internationala "Euroconcert" C.P. 88 O.P. 1 Constanta pana la data de 10 mai 2009 ( data sosirii la Constanta).