vineri, 5 decembrie 2008

Elevii din Suseni merg la o toaleta mizera si nu se pot incalzi la centrala termica


Primarul Radu Doru nu a făcut recepţia lucrărilor de reabilitare a şcolii # În loc să încerce să soluţioneze problema, edilul şi-a închis telefonul # Inspectorii ASP Argeş au amendat primăria cu 2.000 lei pentru că apa de la cişmeaua din curtea unităţii nu este potabilă # Inspectorul general Gabriel Bratu va anunţa Prefectura de neregulile găsite

in imagine primarul de Suseni
Inconştienţă, nepăsare, lipsă de bun simţ… De asta dă dovadă primarul comunei Suseni, Radu Doru, care, în loc să rezolve problemele din „ograda” sa, preferă să îşi închidă telefonul. Din cauza lui, mai mulţi copii ce învaţă la şcoala din localitate sînt privaţi de cele mai elementare condiţii de igienă şi confort. Elevii nu pot folosi grupurile sanitare şi nici nu se pot încălzi la centrala termică, întrucît edilul nu a făcut recepţia lucrărilor de reabilitare a şcolii, ce a avut loc în două etape, în 2007 şi la începutul acestui an. Astfel, micuţii sînt nevoiţi să folosească wc-ul din curtea şcolii care arată jalnic. Mai mult decît atît, se putea petrece e adevărată tragedie în masă, întrucît inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică Argeş au descoperit că apa de la cişmeaua din curtea şcolii nu este potabilă. Şi de această dată de vină este tot primarul, potrivit spuselor directorului ASP, Rocsana Marinescu. „În urma controlului asupra sistemului public de aprovizionare cu apă din localitatea Suseni s-a constatat neasigurarea monitorizării calităţii apei potabile de către Primăria Suseni în administrarea căreia se află acest sistem”.

„Este o lipsă de responsabilitate“

Inspectorii din cadrul ASP au recoltat marţi probe de apă, iar rezultatul a arătat că nu este în parametrii de potabilitate din punct de vedere bacteorologic. „Am dispus oprirea temporară a consumului de apă de către utilizatori pînă la asigurarea parametrilor de potabilitate din incinta şcolii, iar Primăria Suseni a fost amendată cu 2.000 lei. Am recomandat monitorizarea calităţii apei, consemnarea operaţiunilor de dezinfecţie efectuate zilnic, precum şi a tuturor intervenţiilor realizate în sistemul de aprovizionare cu apă”, a mai precizat doctorul Rocsana Marinescu. Ieri, inspectorul şcolar general Gabriel Bratu a trimis o echipă la şcoala din Suseni pentru a vedea investiţiile făcute de primarul Radu Doru. „Atît grupurile sanitare cît şi centrala termică sînt funcţionale, numai că primarul nu a făcut recepţia lucrărilor şi ca urmare copiii nu pot beneficia de investiţia făcută. Este o lipsă de responsabilitate la exercitarea mandatului de primar şi tocmai de aceea îi voi face adresă, dar voi anunţa şi conducerea Prefecturii de cele constatate. Mai mult decît atît, în loc să încerce să rezolve problema, primarul şi-a închis telefonul”, ne-a spus „generalul” Bratu.
Sursa:societateaargesana