duminică, 28 decembrie 2008

Promovabilitate mai buna la clasa a VIII a fata de-a VII la Teza de Matematica

Chiar daca toti elevii au luat vacanta, personalul de la inspectoratul scolar inca mai are de lucru. Desi tezele s-au terminat, acestia au avut de facut situatiile ulterioare corectarii lor. Situatia de la romana a fost deja data, iar astazi a veni randul si celei de la matematica. Gradul de promovabilitatea a fost, in medie, de 85%, lucru pe care nu-l putem spune si despre cea de la matematica. La clasa a VII-a, din cei 6571 de elevi inscrisi, aproape 1400 de nu au promovat. Notele de cinci, 1012, au fost la fel de multe ca si cele 1286 note de sase si 1147 note de sapte. Notele de opt, noua si zece au fost din ce in ce mai putine, respectiv 983, 558 si 78 notele de zece. Aceste rezultate sunt valabile atat in mediul rural cat si in mediul urban. Gradul de promovabilitatea, la clasa a VII-a a fost de 78%.
In schimb, elevii de clasa a VIII-a s-au dovedit a fi mult mai constiinciosi, obtinand rezultate mai bune. Doar 400 de elevi nu promovat, in timp ce notele de cinci au fost aproape dublu. Notele de sase s-au dovedit a fi in numar de 1312, iar notele de sapte cu 1400. Spre deosebire de clasa a VIII-a numarul notelor de opt, noua si zece a fost dublu. Gradul de promovabilitate la clasele de a VIII-a a fost apx 94%.
Personalul din cadrul ISJ Arges mai au o situatie de clarificat, cea a notelor de la istorie si geografie, rezulate care vor fi probabil aflate dupa vacanta.
Elevii au intrat oficial in vacanta de vineri, 19 decembrie pana pe 5 ianuarie 2009.