vineri, 5 decembrie 2008

Profesori fara bani de sarbatori


In Arges sunt profesori suparati ca raman fara bani de sarbatori. Din cauza primarului care sustine cu nu sunt bani, dascalii risca sa nu primeasca salariile in aceasta luna. Profesorii care se pare nu-si vor primi banii, tichetele cadou si nici naveta nu li se va deconta, sunt cei din Scolile Bughea de Sus, Bughita si Malin.

Primarul spune ca nu are bani: „Sa va invatati sa nu mai cereti!”
Dascalii se plang ca nu isi vor primi salariile, iar primarul localitatii Bughea de Sus, Nicolae Pepenel spune ca nu sunt bani. Lidera de sindicat afiliata SIPA Muntenia si profesoara de istorie la Scoala Bughea de Sus, Elena Petrescu a povestit despre nemultumirile profesorilor din aceste scoli.

„Ne intarzie frecvent salariile. Dupa luna iulie, abia i-am luat la jumatatea lunii septembrie, de fiecare data intarzie cu cel putin noua zile, iar plus de aceasta, pe luna decembrie a spus ca nu are de unde sa ne dea banii, ne-a anuntat inca de luna trecuta. Cel mai devreme se pare ca ii vom primi prin februarie, martie” a explicat, suparata, Elena Petrescu. Aceasta a adaugat ca nu vor beneficia nici de tichetele cadou de sarbatori, iar naveta care trebuie decontata suta la suta profesorilor, nu se realizeaza decat partial. Profesorii au depus cerere la primarie, in luna noiembrie, pentru a solicita salariul la timp, insa Elena Petrescu a explicat ca dascalii au primit un singur raspuns de la primarul Pepenel: „Sa va invatati sa nu mai cereti!”.

Profesorii vor sa faca presiuni asupra primarului din localitatea Bughea de Sus, deoarece se apropie sarbatorile, si „raman fara bani”. „Am vrea sa stim cand ne vom primi salariile” a adaugat lidera de sindicat Elena Petrescu.