miercuri, 30 septembrie 2009


OFERIM SPATIU ORGANIZATILOR SINDICALE DIN INVATAMANT SI SANATATE DIN JUDETUL ARGES, CARE DORESC SA-SI FACA CUNOSCUTE ACTIUNILE SINDICALE DIN ACEASTA PERIOADA.

marți, 29 septembrie 2009

www.sipamuntenia.blogspot.com la 100.000 de vizitatori, in primele 100 de situri cele mai citite din educatie/invatamant


La un an de la crearea acestui blog am depasit 100.ooo de vizite, conform statisticilor de pe trafic.ro, fiind in primele 100 de situri din domeniul educatie/invatamant si pe locul 2608 situri, cele mai citite in clasamentul general.

duminică, 27 septembrie 2009

Inedit: biserică pentru copii la Piteşti!



În curtea bisericii ce poartă hramul Sf. Mavrodolu din Piteşti a răsărit prin bunăvoinţa enoriaşilor, prin donaţii, o biserică pentru copii. Astfel, după ce va fi slujită, cel târziu la data de 26 noiembrie, bisericuţa va purta hramul Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor.
Prin implementarea proiectului „Hristos împărtăşit copiilor”, la nivel local s-a găsit o funcţionabilitate eficientă a spaţiului din curtea bisericii Sf. Mavrodolu, prin ridicarea unei bisericuţe în care se pot ţine slujbe, dar şi ore de religie sau de pictură duhovnicească. Tinerii pot veni într-un mediu religios pentru a fi mai aproape de Dumnezeu şi a beneficia de diferite informaţii religioase. Bisericuţa pentru copii este singura de acest gen din judeţul Argeş. Ideea inovatoare a oamenilor bisericii de a-i apropia pe tineri de Dumnezeu, ducându-i în „casa lui” făcută în proporţii mai mici, schimbă perspectiva orelor obişnuite de religie. Picturile inedite din interiorul bisericuţei şi catapeteasmă sculptată dintr-o singură bucată de lemn sunt doar câteva din obiectele care îi vor lăsa pe copii cu gura căscată. „Părintele Episcop Calinic a dorit prin proiectul naţional «Hristos împărtăşit copiilor» să se poată găsi în biserică ceea ce nu se poate găsi la orele de religie sau în familie. Astfel, în acest spaţiu al bisericii copiii pot primi învăţături duhovniceşti, se pot face ore de religie, de pictură religioasă. Avem proiect educaţional cu toţi profesorii din Piteşti. Cei care doresc să participe şi nu au laborator religios pot veni în această biserică. Este o treime din cât ar trebui să fie o biserică, dar este în avantajul tinerilor pentru că intră în contact cu mediul religios. Este singura biserică dedicată copiilor din judeţul Argeş şi poate şi din ţară. Părintele Episcop Calinic a anunţat pe credincioşii din Piteşti că cel târziu pe data de 26 noiembrie, de Sf. Stelian, biserica va fi slujită. Momentan, se pot ţine slujbele, mai puţin Sf. Liturghie”, a precizat consilierul eparhial, preotul Constantin Onu.

Mii de credinciosi la ridicarea ridicare a Episcopiei Argesului si Muscelului la rang de Arhiepiscopie



Curtea de Arges. 27 septembrie 2009. Catedrala Episcopala
Mii de credinciosi si sute de preot au asistat simbata, la Curtea de Arges, la ceremoniile de ridicare a Episcopiei Argesului si Muscelului la rang de Arhiepiscopie. Slujba de la Catedrala din Curtea de Arges a fost oficiata de un sobor de ierarhi si preoti, in frunte cu Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). Ceremonia a inceput cu manifestarile dedicate proclamarii locale a canonizarii sfintilor Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti, Neagoe Voda Basarab si Ioanichie cel Nou de la Muscel, precum si ridicarea Episcopiei Argesului si Muscelului la treapta de Arhiepiscopie. La ceremonia religioasa au fost prezenti si presedintele Senatului, Mircea Geoana, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, presedinte al Partidului Romania Mare, si presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu. Infiintarea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a fost decisa in sedinta Sfantul Sinod al BOR din 18 - 19 iunie 2009. La Arges - vechea denumire a municipiului Curtea de Arges - a fiintat, la inceputurile ei, Mitropolia Ungrovlahiei, de la recunoasterea careia s-au implinit, recent, 650 de ani. ridicarea Episcopiei Argesului si Muscelului la treapta de Arhiepiscopie si intronizarea Prea Sfintitului Parinte Calinic al Argesului si Muscelului in treapta de Arhiepiscop. In cadrul ceremoniei, Preasfintia Sa a primit din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel insemnele arhiepiscopale: mantia de arhiereu, crucea patriarhala pentru arhierei, engolpionul, camilafca si carja arhiereasca. Episcopia Argesului si Muscelului dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. La data de 18 octombrie 1793, ca urmare a propunerii mitropolitului Dositei Filitti, domnitorul Alexandru Moruzi al tarii Romanesti a aprobat impreuna cu Divanul tarii, infiintarea unei episcopii la Arges. Primul episcop a fost Iosif de Sevasta. Catedrala episcopala de la Curtea de Arges a fost ctitorita intre anii 1515 si 1517 de catre Sfantul Voievod Neagoe Basarab. Cunoscut sub numele de Manastirea Curtea de Arges, locasul de cult adaposteste mormintele cititorilor sai precum si ale familiei regale a lui Carol I. Catedrala episcopala de la Curtea de Arges mai adaposteste si moastele Sfintei Mucenite Filofteia, inca de la sfintirea acesteia, la 15 august 1517.
Catedrala episcopala a mai primit un hram
Catedrala episcopala a Argesului si Muscelului si-a praznuit sambata, 26 septembrie, unul dintre ocrotitori, Sfantul Voievod Neagoe Basarab. Sfanta Liturghie a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului. In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a prezentat motivele pentru care ctitorul Manastirii Curtea de Arges, Voievodul Neagoe Basarab, a fost trecut in randul sfintilor.

vineri, 25 septembrie 2009

Gripa cu virusul H1N1 si in scoli

Un al doilea caz de îmbolnăvire cu virusul H1N1 a fost confirmat de Institutul Naţional "Cantacuzino" la o elevă în vârstă de 16 ani de la liceul Mihai Viteazu din Slobozia, colegă de clasă a fetei depistate pozitiv în urmă cu câteva zile, informează Ministerul Sănătăţii. Tânăra este în prezent internată la spitalul "Matei Balş" din Capitală şi urmează tratament cu antivirale. Ancheta epidemiologică relevă faptul că eleva a avut doar un contact, care nu prezintă deocamdată semne de îmbolnăvire.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, starea de sănătate a celor două tinere este bună.

Autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei din care fac parte cele două eleve pentru încă două zile.

Primul caz de gripă porcină în şcolile româneşti a fost confirmat, miercuri, de Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile la o elevă din Slobozia.

"Probele de laborator au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino ca fiind pozitive. În prezent, eleva se află izolată, iar medicii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat ancheta epidemiologică pentru supravegherea şi urmărirea stării de sănătate a tuturor contacţilor", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
În plus, colegii de clasă ai elevei vor fi monitorizaţi pentru a se constata dacă prezintă, şi ei, simptome specifice infectării cu virusul A/H1N1.

Îmbolnăvirea unui elev de gripă porcină va duce la închiderea clasei în care acesta învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală va atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, a anunţat, săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii.

"În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infecţioase pentru diagnostic şi tratament", au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, potrivit planului de măsuri de prevenire a gripei porcine, unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii.

Declaratie Aurel CORNEA


REALITATEA.NET - Dascălii afiliaţi FSLI nu vor mai pune notele elevilor în catalogLiderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, cea mai mare în sistemul preuniversitar, au hotărât ca profesorii afiliaţi să nu pună nici o notă în catalog în primul semestru. Aceasta este una dintre măsurile de protest ale dascălilor.
Profesorii afiliaţi sindicatului nu vor mai trece în catalog notele elevilor, dar le vor trece în caiete speciale, urmând ca, după ce solicitările lor vor fi aprobate, notele să fie copiate şi în catalog, a declarat Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Dascălii recurg la această măsură de protest pentru că sunt nemulţumiţi de leafa lor aşa cum ar arăta după noua grilă prevăzută în legea salarizăii unitare şi de faptul că nu vor mai primi numerose sporuri pe care le au în prezent cum ar fi sporul de dirigenţie, de rural, indemnizaţia de merit sau de conducere.

FSLI vrea să paralizeze activitatea instituţiilor publice în timpul alegerilor prezidenţiale, ca formă de protest

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de grilele din Legea unică de salarizare dar şi de faptul că prin această lege pierd 11 indemnizaţii şi sporuri.

''În cadrul Alianţei Bugetarilor am stabilit deja că vom începe protestele pe data de 30 septembrie prin pichetarea celor două partide, PSD şi PD-L. Pe 5 octombrie vom declanşa grevă generală în întreg sistemul bugetar la care vom avea 800.000 de bugetari. Apoi pe 7 octombrie vom organiza un miting la care vor particpa membrii celor patru confederaţii sindicale. Suntem hotărâţi să continuăm acţiunile de protest, în aşa fel încât această lege a salarizării care este o lege discriminatorie, să fie abrogată'', a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Elevii sunt sfătuiţi să nu se prezinte la şcoală pe 5 octombrie.

''Nu se vor ţine cursuri pe 5 octombrie. Dacă vor fi totuşi elevi care se vor prezenta la şcoală, ei vor fi supravegheaţi'', a declarat Simion Hăncescu, vicepreşedinte FSLI.

Sindicaliştii intenţionează ca după greva din 5 octombrie să continue protestele cu o grevă pe termen nelimitat. Pentru aceste noi acţiuni însă, va fi organizat un referendum în rândul tuturor cadrelor didactice afiliate FSLI.

''Vom închide şcolile. Vom paraliza activitatea tuturor instituţiilor publice'', a mai spus vicepreşedintele FSLI.

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a propus Colegiului Director al FSLI intrarea în grevă generală de la 16 noiembrie, dascălii maramureşeni fiind, de luni, în grevă japoneză, a declarat secretarul general al FSLI şi liderul filialei din Maramureş, Liviu Marian Pop.

joi, 24 septembrie 2009

COMUNICAT FSLI

ZIUA MONDIALA A CURATENIEI


Elevii şi studenţii argeşeni au marcat Ziua Curăţeniei prin acţiuni dedicate mediului
Cu ocazia „Zilei Mondiale a Curăţeniei“, Agenţia de Protecţie a Mediului a sensibilizat argeşenii în scopul protejării mediului, cu elevii şi studenţii şcolilor din judeţ. Aceştia au împărţit ieri pliante prin centrul Piteştiului şi au curăţat Pădurea Trivale.
Ieri a fost „Ziua Mondială a Curăţeniei“, iar Agenţia Locală de Mediu a organizat o manifestare cu titlul „Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă!“. Acţiunea a fost desfăşurată cu ajutorul elevilor şi studenţilor argeşeni. Au participat 100 de copii, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe (Catedra de Ecologie şi Protecţia Mediului), Colegiului Naţional IC Brătianu, Liceului Tehnic pentru Protecţia Mediului Piteşti şi Grupului Şcolar de Industrializarea Lemnului Piteşti. Copiii au fost însoţiţi de cadre didactice. Pe traseul Prefectură - Primărie, copiii au împărţit pliante informative, pentru a cere oamenilor să păstreze mediul curat. „Această acţiune are menirea de a face oamenii să conştientizeze cât de important este mediul şi dorim să stimulăm interesul acestora cu privire la protecţia mediului.“, a spus Mihai Mănoiu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Consumatorului.

Zeci de copii au strâns gunoaie din Parcul Trivale
De Ziua Mondială a Curăţeniei, copiii împreună cu profesorii lor au desfăşurat o acţiune de ecologizare în Parcul Trivale. Echipaţi cu mănuşi şi saci, elevii s-au împărţit în echipe şi au împânzit pădurea. Echipele au pornit din zona Direcţiei Silvice şi s-au oprit în zona Cornul Vânătorului. Prin pădure copiii au strâns diferite gunoaie, de la sticle de plastic, ambalaje de hârtie, până la haine vechi. La finalul acţiunii au fost număraţi zeci de saci de gunoaie.

Voteaza pe TVR pentru reabilitarea Cetatii Poienari



Televiziunea Română prezintă în această toamnă, în premieră naţională, programul "Restaurare" (Restoration), o campanie la nivelul întregii ţări, în sprijinul restaurării clădirilorşi monumentelor istorice.
Este pentru prima oară în România când publicul va fi invitat la un program de televiziune interactiv pe această temă, programul "Restaurare" fiind o nesperată şansă de salvare a unor clădiri de patrimoniu clasate ca monumente istorice şi de arhitectură. Respectând formatul internaţional achiziţionat de la Endemol-International B.V., TVR va oferi publicului 30 de obiective de patrimoniu din întreaga ţară, pe care votul telespectatorilor le poate salva de la degradare sau chiar de la distrugere. Printre cele 10 monumente selectionate se regaseste si cetatea Poienari.
De-a lungul a 10 episoade cu durata de 50 de minute, vor fi prezentate treizeci de clădiri de patrimoniu (câte trei în fiecare episod) situate în zece zone geografice ale ţării. Palate sau conace boiereşti, biserici, castele sau situri arheologice de importanţă naţională sunt prezentate publicului, cu istoria şi poveştile lor şi, în fiecare episod, specialişti, arhitecţi specializaţi în restaurări, sau arheologi vor analiza starea de degradare a fiecărui monument. Prezentatorul programului va povesti istoria fiecărei clădiri şi va face interviuri cu toţi cei implicaţi în conservarea şi restaurarea ei. La finalul fiecărui episod, trei personalităţi publice vor susţine câte unul dintre cele trei monumente prezentate. După difuzarea fiecărui episod, telespectatorii vor fi invitaţi să voteze unul dintre cele trei monumente. Cel mai votat va ajunge în finală.
După difuzarea celor zece filme, va urma finala, în direct. Telespectatorii vor vota clădirea-monument care va primi, pentru restaurare, banii adunaţi din apelurile telefonice şi dintr-un teledon organizat cu această ocazie.
Televiziunea Română realizează programul "Restaurare" în parteneriat cu Ministerul Culturii Cultelor şi Patrimoniului Naţional, cu Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice şi Fundaţia "Pro Patrimonio", precum şi cu sprijinul autorităţilor locale din fiecare zonă. Selecţia celor 30 de monumente cuprinse în program s-a făcut cu ajutorul acestor foruri, consultanţi de specialitate fiind prof. dr. arh. Virgil Polizu, preşedinte - Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, prof. dr. ing. Dan Lungu, director - Institutul Naţional al Monumentelor Istorice, şi prof.dr. arh. Ioana Irina Iamandescu, consilier pe probleme de patrimoniu al ministrului culturii.
Zonele au fost împărţite pe criterii geografice după formatul Endemol-BBC, iar criteriile pe care s-au selectat monumentele au fost de vizibilitate şi interes istoric şi arhitectural, varietate, existenţa unui proiect sau, cel puţin, a unor intenţii clare de restaurare, un statut juridic clar, o restaurare cu finalitate de interes public şi importanţa pentru comunitatea locală.
Fiecare episod al serialului va începe şi se va încheia într-un loc emblematic pentru istoria noastră: Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. În grădina acestui palat prezentatorul programului va anunţa la început câştigătorul din săptămâna precedentă. La sfârşitul fiecărui film, trei "avocaţi", personalităţi publice din artă, cultură, presă scrisă sau televiziune, vor susţine fiecare, cu argumente de ordin cultural, istoric sau, poate, sentimental unul dintre cele trei monumente.
Publicul va vota prin SMS şi o parte din banii fiecărui mesaj vor merge la monumentul câştigător din finală.
Se va pune la dispoziţia telespectatorilor un site special de internet (www.tvr.ro/restaurare) unde se pot găsi informaţii despre program şi monumentele propuse spre votare şi unde publicul îşi poate exprima opiniile în problemele legate de conservarea patrimoniului.

miercuri, 23 septembrie 2009

ALIANŢA BUGETARILOR


Forme de protest hotarate de Alianta Bugetara
ALIANŢA BUGETARILOR alcătuită din:

1. Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,
2. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,
3. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,
4. Federaţia „SANITAS” din România,
5. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe,
6. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală,
7. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială,
8. Federaţia Naţională a Statisticienilor din România,
9. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,
10. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,
11. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,
12. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală şi Centrală din România „COLUMNA”


întrunită în şedinţă în data de 21.09.2009,
a constatat că Guvernul Boc a ignorat solicitările noastre anterioare şi acţiunea de pichetare a sediului Parlamentului din data de 15.09.2009, angajându-şi răspunderea atât asupra Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, lege prin care veniturile salariale ale personalului bugetar se vor diminua drastic în ultimele trei luni ale anului 2009, cât şi asupra Legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor din instituţii publice, lege prin care angajaţilor din instituţiile publice li se vor acorda 10 zile libere, neplătite, în perioada octombrie-decembrie 2009.

În aceste condiţii, Alianţa Bugetarilor a hotărât continuarea acţiunilor de protest, conform următorului calendar:
1. pichetarea sediilor PD-L şi PSD din Bucureşti şi din municipiile reşedinţe de judeţ – 30 septembrie 2009, în intervalul orar 1100–1300;
2. grevă generală de o zi în întregul sector bugetar – 5 octombrie 2009;
3. participarea la mitingul organizat de confederaţiile sindicale cu prilejul „Zilei Internaţionale a Muncii Decente” – 7 octombrie 2009;
4. neimplicarea / neparticiparea salariaţilor din sectorul bugetar la organizarea alegerilor prezidenţiale – 22 noiembrie 2009 (+ 6 decembrie 2009, după caz)

Alianţa Bugetarilor solicită, în continuare, Guvernului României următoarele:
1. renegocierea, în regim de urgenţă, a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;
2. stoparea disponibilizărilor în sectorul bugetar;
3. renunţarea la acordarea concediului fără plată, forţat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”, Preşedinte: Anton HADĂR
Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,Preşedinte: Gheorghe ISVORANU
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Preşedinte: Aurel CORNEA
Federaţia „SANITAS” din România,Primvicepreşedinte: Adrian BÎREA
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Preşedinte: Vasile MARICA
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Preşedinte: Răzvan BORDEANU
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială,Preşedinte:Constantin BUZOIU
Federaţia Naţională a Statisticienilor din România, Preşedinte: Dan PARASCHIV
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”, Preşedinte: Ştefan TEOROC
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,Preşedinte: Sorin DUMITRAŞCU
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Secretar general: Paraschiv TOADER
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală şi Centrală din România „COLUMNA”
Preşedinte: Sorin STAN

duminică, 20 septembrie 2009

Posibili NOI directori

Dupa numirea noilor inspectori, exista propuniri pentru numirea in functia de director a urmatorilor:
1. STANICA LILIANA - Colegiul Economic ,,Maria Teiuleanu” Pitesti – Director adjunct
2. MARINESCU GABRIEL - Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Dima” Pitesti - Director adjunct
3. PREDA MARIOARA - Colegiul Tehnic ,Dimitrie Dima” Pitesti - Director
4. DOBRIN MARIUS - Colegiul Tehnic ,,Costin D. Nenitescu” Ptesti - Director adjunct
5. MIU ION - Scoala cu clasele I-VIII nr.1 ,,Nicolae Simonide Pitesti” - Director
6. TECAU CRISTINA - scoala cu clasele I-VIII Nr. 4 Pitesti – Director adjunct
7. MARGARITESCU SILVIA - scoala cu clasele I-VIII nr.14 ,,Alexandru Davila” Pitesti – Director adjunct
8. NITULESCU MADALINA - scoala cu clasele I-VIII nr.6 ,,Nicolae Balcescu Pitesti - Director
9. HALLER DANIELA - scoala cu clasele I-VIII Nr.3,,Ion Pilat” Pitesti – Director adjunct
10. ILIE CRISTOFOR DUMITRU - scoala cu clasele I-VIII Nr.5 ,,Nicolae Iorga” Pitesti - Director
11. LUTA DANIELA - Colegiul National Liceal ,,Zinca Golescu” Pitesti – Director adjunct
12. ANA DUMITRU - Grup scolar ,,Ion Cantacuzino” Pitesti – Director adjunct
13. GIURGIA LIVIU - Liceul Teologic Penticostal ,,Elim” Pitesti - Director
14. DUMITRU MARIA - Grup scolar de Constructii nr.2 Pitesti – Director adjunct
15. PREDA MARIANA - Gradinita cu Program Prelungit nr.19 Pitesti - Director
16. ROMAN ELISABETA - Gradinita cu Program Prelungit nr.7 Pitesti - Director
17. GHEORGHE GEORGETA - Gradinita cu Program Prelungit nr.3,,Prichindel” Pitesti - Director
18. BOROI FLORICA - Gradinita cu Program Normal nr.17 ,,Casuta povestilor” Pitesti - Director
19. ANDREIANU MARIANA - Gradinita cu Program Normal nr.8 Pitesti - Director
20. TITA ELENA - Gradinita cu Program Normal nr.3,,Arlechino” Pitesti - Director
21. ZAHARIA MIHAI - scoala cu clasele I - VIII nr.7 Pitesti - Director
22. CARSTEA MARIA - Gradinita cu Program Normal nr.16 Pitesti - Director
23. PAISCAR EUGENIA - Gradinita cu Program Prelungit nr.6 Pitesti - Director
24. MIRON ILEANA CARMEN - Liceul de Arta ,,Dinu Lipatti” Pitesti - Director adjunct
25. DEONISE MIRELA ELENA - Gradinita cu Program Normal nr.7 Pitesti - Director
26. COJOCARU GEORGIANA EMANUELA - Centrul scolar Special Campulung - Director
27. POPESCU STELUTA - scoala cu clasele I-VIII nr.3,,Nanu Muscel” Campulung – Director adjunct
28. ROSCA FLORENTINA - Gradinita cu Program Normal nr.12 Campulung - Director
29. CONSTANTINESCU DAN - scoala cu clasele I-VIII nr. 1,,Oprea Iorgulescu” Campulung – Director adjunct
30. GUIMAN ION - scoala de Arta Campulung - Director
31. COJOCARU ION - Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Iustin Patriarhul” Campulung - Director
32. DUMITRACHE ALEXANDRU - Grup scolar Tehnologic Campulung – Director adjunct
33. STAICU CONSTANTIN - Liceul National cu Program de Atletism Campulung - Director
34. RUSU DOINA - Liceul National cu Program de Atletism Campulung – Director adjunct
35. BUGHEANU VALERIA - Gradinita cu Program Prelungit nr.4 Campulung - Director
36. TUDOR ELENA - Grup scolar Forestier Curtea de Arges – Director adjunct

Sursa:Ana Jianu, 20-09-2009

sâmbătă, 19 septembrie 2009

ORDIN nr.5132/10/09/2009 privind activităţile specifice funcţiei de diriginte

ORDIN nr.5132/10/09/2009 privind activităţile specifice funcţiei de diriginte

Master pentru traducători profesionişti

De anul acesta, Catedra de Drept a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, împreună cu Catedra de Limbi Străine Aplicate ale Universităţii din Piteşti au iniţiat masterul „Jurislingvistica - Terminologie şi traducere juridică“ şi organizează admiterea începând cu acest an universitar 2009 - 2010. Acest master se adresează absolvenţilor licenţiaţi în domeniul Literelor, pentru continuare de studii, traducătorilor profesionişti care vor să îşi perfecţioneze tehnicile de traducere, precum şi oricărei persoane care exercită activităţi de traducere. Pentru acest an sunt puse la dispoziţie 23 de locuri cu taxă.

Prima promoţie de elevi cu 12 clase se va reîntâlni după 40 de ani la Câmpulung


O promoţie cu mulţi realizaţi, printre care şi directorul de la Loto, Nicolae Şimon
Astăzi, la ora 12.00, la Liceul „Dinicu Golescu“ Câmpulung, va avea loc întâlnirea primei promoţii cu 12 clase, după 40 de ani. Şi-au anunţat participarea 120 de foşti elevi ai Liceului şi mai mulţi profesori, dintre cei care mai trăiesc. Nicolae Şimon, directorul agenţiei din Piteşti a Loteriei Române, se numără printre cei care au terminat prima promoţie de 12 clase. „Mă simt ca şi când acum aş începe liceul... sunt bucuros şi optimist totodată.“, a declarat Şimon. Printre participanţi amintim şi alţi elevi ai acelei promoţii care s-au realizat de-a lungul timpului:doctorul chirurg Valeriu Iosivescu, inginerul Dorel Jinga, profesorul Elena Matea, şeful Ocolului Silvic Rucăr, Ion Dobrinoiu, rectorul Universităţii de Agronomie Bucureşti, Ştefan Diaconescu.

Votati-l pe Johnny din Mioveni la EUROVISION, astaseara pe TVR!!!

vineri, 18 septembrie 2009

SCOLI COMASATE DIN ACEST AN SCOLAR


În judeţul Argeş au fost comasate o serie de clase la diferite şcoli. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean lista cu şcolile din Argeş în care au avut loc comasările este:
• elevi din cadrul Şcolii Bârzeşti au fost transferaţi la clase din Şcoala Vultureşti;
• elevi din cadrul Şcolii Pădureţi au fost transferaţi la clasele din Şcoala Lunca Corbului;
• elevi din cadrul Şcolii Richiţele au fost transferaţi la clasele din Şcoala Cocu;
• elevi din cadrul Şcolii Vaţa au fost transfe-raţi la Grupul Şcolar Vedea;
• elevi din cadrul Şcolii Slătioarele au fost trasferaţi la Şcoala Băbana;
• elevi din cadrul Şcolii Leicăi au fost transfe-raţi la Şcoala Cetăţeni;
• elevi din cadrul Şcolii Beleţi au fost transfe-raţi la Şcoala Beleţi - Negreşti;
• elevi din cadrul Şcolii Lăunele au fost transferaţi la Şcoala Cuca.

luni, 14 septembrie 2009

ATESTATE NERIDICATE DE LA CCD ARGES

AICI VERIFICATI DACA AVETI DE RIDICAT ATESTATUL DE LA CCD ARGES

STATISICI LA INCEPUT DE AN SCOLAR


Astăzi este începutul noului an şcolar. Judeţul Argeş începe noul an cu 110.000 elevi şi 10047 de cadre didactice. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean situaţia şcolilor în prima zi de şcoală este următoarea:
• jumătate dintre unităţile şcolare au autorizaţie de funcţionare - din totalul de unităţi de învăţământ, 315 dintre acestea, adică jumătate, au autorizaţie de funcţionare, 129 sunt în curs de autorizare, iar 159 de unităţi sunt fără autorizaţie de funcţionare;
• jumătate dintre unităţile şcolare au avize sanitar-veterinare - din 406 uităţi de învăţământ, 225 dintre acestea au aviz sanitar-veterinare, iar 181 dintre acestea sunt fără avize;
• lucrările de reparaţii şi consolidări s-au realizat în o parte dintre şcoli - din totalul de 13 unităţi, 4 au realizat reparaţii capitale şi 3 urmează să le definitiveze până la sfârşitul lunii decembrie. Reabilitări s-au realizat în 51 din totalul de 111 unităţi şcolare şi urmează ca alte 26 să se realizeze până la sfârşitul anului; în ceea ce priveşte consolidările, din totalul de 4 unităţi s-a realizat consolidarea clădirii la o singură şcoală, iar alte 3 urmează să se definitiveze până la sfârşitul lunii decembrie;
• au fost igienizate toate şcolile şi au aprovizionat cu combustibil trei sferturi dintre unităţi - din 603 unităţi de învăţământ, au fost igienizate toate, iar fără combustibil au rămas 38 de unităţi şcolare;
• mai sunt necesare încă 57 de microbuze pentru a asigura transportul elevilor din judeţ; în judeţul Argeş sunt 74 de maşini funcţionale şi 15 necesită reparaţii pentru a fi puse în stare de funcţionare pentru a asigura transportul elevilor la şcoală. Au fost solicitate, de către ISJ Argeş, alte 57 de microbuze pentru a asigura necesarul de transport;
• în 177 de unităţi de învăţământ se filmează cu camere video pentru asigurarea securităţii, iar 215 şcoli au rămas cu securitatea neasigurată - 130 de şcoli sunt păzite de paz-nici, la 177 este asigurată securitatea cu camere video şi sisteme de alarmă, 116 asigură paza cu sprijinul Poliţiei sau Jandarmeriei, cu personal propriu se asigură paza în 76 de şcoli, 95 de unităţi sunt asigurate cu alte forme de securitate alese de şcoala respectivă, iar 215 au rămas cu şcoala neasigurată

duminică, 13 septembrie 2009

NOI INSPECTORI LA ISJ ARGES


In urma reorganizarii cerute printr-un ordin ministerial, la Inspectoratul Scolar Arges au ramas 40 de posturi din cele 46. Inspectoratul va fi condus de un comitet operativ din care fac parte urmatoarele sase persoane: Gabriel Bratu (inspector scolar general), Ana Badea (inspector scolar general adjunct), Bogdan Udroiu (inspector scolar general adjunct), Ilie Dinulescu (inspector Evaluare institutionala si politici de personal), contabilul Mariana Usurelu si juristul Iuliana Anghel.

Ei sunt inspectorii scolari
Iata si echipa de inspectori vor lucra cadrele didactice din Arges in noul anul scolar, in urma schimbarilor facute in ultima perioada: Daniela Radut (la compartimentul Dezvoltare institutionala si politici de personal), Cornelia Zibileanu (Geografie si alternative educationale), Serban Blidaru (Management educational si activitate educativa formala si non-formala), Mariana Dejanu (Chimie si fizica), Ileana Ionescu (Management educational, proiecte si programe comunitare), Violeta Toma (Învatamant special si minoritati nationale), Gabriel Mielcescu (Istorie, cultura civica si discipline socio-umane), Liliana Turturoiu (Parteneriate educationale si comunicare institutionala), Angela Vlad (Matematica), Ana Ivan (Învatamant prescolar), Elena Popescu Cristea (Învatamant primar), Cristina Ilici Cergan (Limba si literatura romana si limba latina), Maria Dobre (Arte si învatamant particular), Cristina Mihai (Discipline tehnice), Alexandru Ionescu (Educatie fizica si sport), Olimpia Stoica (Formare continua si management resurse umane), Maria Florescu (Biologie), Gheorghe Dinca (Religie), Laurentiu Zidaru (Informatica), Maria Dumitrescu (Limbi moderne).

miercuri, 9 septembrie 2009

Sfaturi pentru prima zi de scoala


Ce am putea face in prima zi de scoala? Ce ar trebui de fapt sa facem? O solutie banala ar putea consta in a incepe a citi: ‘Aceasta este prima zi de scoala, aceasta este lectia noastra de astazi, pornim la drum…’. O alta posibilitate ar fi: ‘Aceasta este programa, cumparati-va cartile si apoi discutam’. Niciuna din aceste doua optiuni nu sunt tocmai placute pentru elevi. Dar care ar fi celelate?

1. Faceti in asa fel incat elevii sa se implice cat mai repede in toate activitatile. Acest lucru poate fi facut in diferite feluri.:
-Puneti-i sa se prezinte;
-Incercati sa aveti o discutie in clasa pe diferite teme si subiecte captivante;
Dandu-le de inteles elevilor ca sunt participanti activi pare o abordare destul de interesanta si nonconformista.

2. Stabiliti importanta fiecarui subiect
Nu fiecare elev realizeaza cat de importanta este o tema. Profesorul trebuie sa fie acela care il ajuta sa descopere cat de interesant si cate lucruri noi poti afla intr-o lectie. Cu cat mai repede este facut acest lucru, cu atat mai usor vor putea discipolii sa investeasca timp si energie in procesul de invatare.

3. Stabiliti asteptarile
Asta inseamna ca profesorii trebuie sa isi faca pretentiile cunoscute. Ceea ce se poate traduce prin cat de mare importanta pun acestia pe temele de acasa si studiul individual, asteptarile in ceea ce priveste comportamentul elevilor in clasa si comunicarea intre acestia. Bineinteles ca dascalul trebuie sa se intereseze si care sunt asteptarile copiilor in ceea ce il priveste.

4. Stabiliti raporturi
Incercati sa faceti comunicarea cat mai productiva. Mediul si atmosfera dintr-o clasa sunt foarte importante. Schimbul de informatie este esential pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine.

5. Prezentati-va astfel incat sa familiarizati elevii cu propria persoana
Cateodata elevii se simt mai confortabil atunci cand isi privesc dascalul ca pe unul de al lor, mai mult decat ca pe o persoana autoritara care le pune calificative sau ca un expert intr-un anumit domeniu. Impartasirea de momente si intamplari amuzante pot sa descreteasca fruntile celor prezenti si orele sa fie lipsite de tensiune.

6. Stabiliti-va gradul de credibilitate
In general lucrul acesta se intampla in mod automat, dar uneori elevii vor sa afle mai multe detalii despre viata profesionala a profesorului pe care il au in fata. Acest lucru consta in experienta anterioara, calatorii, studii publicate etc. In cazul in care sunteti la inceput de drum, daca reusiti sa prezentati lectia cu multa incredere si entuziasm elevii isi vor risipi temerile inca de la inceput.

7. Stabiliti o atmosfera propice
Atmosfera din clasa depinde de personalitatea fiecarui profesor. Unii prefera un mediu mai relaxat, altii mai formal, serios, amuzant etc. Orice tip de climat ati adopta, incercati sa stabiliti acest lucru inca de la inceput.

8. Oferiti suport „tehnic”
Acest lucru inseamna ca in cazul in care aveti la dispozitie o programa, sa le-o prezentati astfel incat elevii sa stie la ce sa se astepte, in ce fel de proiecte vor fi implicati si ce fel de teme vor avea de facut, care sunt „regulile” de la care nu trebuie sa se abata, testele de control, prezenta la curs etc

9. Intrati in miezul problemei
De regula introducerea va va fi facilitata incepand cu o prezentare generala asupra subiectului:
o Ce subiect este? Care sunt partile din care este structurat? Ce legatura are cu lucrurile inconjuratoare? etc

Concluzie: Nu uitati ca este obligatoriu sa faceti in prima zi de scoala ceea ce ati vrea ca elevii sa faca un semestru intreg. Daca vreti ca totul sa decurga relaxat, discutati. Daca vreti sa lucreze pe grupulete, gasiti o activitate care sa implice munca de echipa. Prima zi de scoala poate debuta cu dreptul daca stiti sa porniti cu dreptul de pe loc.

Cum se va da BAC-ul in 2010


Bacalaureatul se va schimba începând cu anul şcolar 2009-2010. Absolvenţii claselor a XII-a vor susţine trei probe scrise şi două probe orale, în timpul anului.

Evaluările scrise la examenul de Bacalaureat 2010 sunt:


1. Probă scrisă la limba şi literatura română – probă comună pentru toate
filierele, profilurile şi specializările;


2. Probă scrisă la limba şi literatura maternă – probă comună, pentru aceeaşi
limbă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor
naţionale, la toate filierele, profilurile şi specializările;


3. O probă scrisă, diferenţiată în funcţie de filieră şi profil: matematică – pentru
profilul real din filiera teoretică, pentru filiera tehnologică sau, după caz,
pentru filiera vocaţională, respectiv istorie – pentru profilul umanist din filiera
teoretică sau, după caz, pentru filiera vocaţională;


4. O probă scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi
specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele
două grupe de discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru
profilul real din filiera teoretică, pentru filiera tehnologică, sau, după caz,
pentru filiera vocaţională, respectiv geografie, filosofie, logică, argumentare
şi comunicare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul
umanist din filiera teoretică sau, după caz, pentru filiera vocaţională.

Citeşte şi Evaluări din doi în doi ani şi cadouri pentru studii, printre schimbările

luni, 7 septembrie 2009

Lapte si corn in 2009/2010


Consiliul Judeţean Argeş a lansat vineri invitaţia pentru participarea prin sistemul electronic de achiziţie publică la licitaţia care va decide care vor fi societăţile care vor furniza preparatele de patiserie şi lactate în cadrul programului guvernamental lapte & corn destinat elevilor din Argeş. Iniţial, la licitaţie s-au înscris şase firme pentru produsele lactate: Simultan S.R.L. din Timişoara, Prodlacta S.A. din Braşov, Agro PAN Star S.R.L. din Sfântu Gheorghe, Albalact din Alba-Iulia, Dorna din Vatra Dornei, în asociaţie cu Vlăsia din Piteşti şi Lactag din Costeşti. Pentru produsele din panificaţie au intrat în cursă cinci societăţi: BAMM IMPEX S.R.L. din Turda, Velpitar din Râmnicu-Vâlcea, Express 95 Comimpex S.R.L. din Buzoeşti, Vlăsia S.R.L. din Piteşti şi Aluta S.A. din Slatina.
În urma etapei premergătoare, care a constat în analiza posibilităţilor tehnice ale ofertanţilor, şeful Serviciului Achiziţii Licitaţii al Consiliului Judeţean, Dorian Toteanu, a anunţat că în cursă au rămas trei societăţi pentru produsele lactate şi două pentru panificaţie. Firmele nu vor şti împotriva căror societăţi concurează. Licitaţia va începe miercuri, la ora 14, şi se va finaliza joi, la aceeaşi oră. De acest program vor beneficia 66.199 preşcolari şi şcolari - 14.770 de copii la grădiniţe de stat şi private cu program normal de patru ore, 25.043 copii în clasele I-IV şi 26.386 copii în clasele V-VIII.

La inceput de Nou An Scolar


Începerea noului an şcolar se aproprie cu paşi repezi. Instituţiile de învăţământ au avut toată vacanţa de vară la dispoziţie să facă ultimele renovări necesare pentru un nou an şcolar. La începutul lunii septembrie, am mers prin câteva instituţii de învăţământ să ne convingem cu ochii noştri în ce condiţii vor începe copiii şcoala. Luând la întâmplare câteva şcoli, am trecut în revistă ce renovări s-au făcut, dacă s-au făcut.
Prima instituţie de învăţământ la care ne-am oprit a fost Colegiul „Zinca Golescu” din Piteşti. Directoarea Maria Broştescu ne-a precizat că este în plin proces de renovare, dar lucrările se vor termina până la jumătatea săptămânii viitoare. Chiar aşa să fie?
„Fondurile pentru renovări au fost limitate. Bani au fost mai puţini ca anul trecut. Am început lucrările de renovare pe la sfârşitul lunii iulie. Nu am terminat până la 1 septembrie, pentru că amenajăm un spaţiu adecvat pentru arhiva centrului bugetar. Anul acesta am arhivat toate documentele. Am zugrăvit etajul I al clădirii. În fiecare an zugrăvim câte un etaj. Printre cele mai importante lucrări care trebuie făcute ar fi refacerea acoperişului şi reabilitarea instalaţiei de încălzire. Dar aceste lucrări ar dura în jur de 2 ani şi ar trebui să mutăm toţi elevii în altă clădire” - ne-a spus Maria Broştescu. Pe de altă parte, trebuie amintit că în această instituţie sunt 1.396 elevi.
Renovare cu două cutii de lavabilă
şi un meşter dibaci
Adriana Ion, directoare la Şcoala Nr. 4 din Piteşti, a renovat instituţia cu două cutii de lavabilă şi cu un muncitor de întreţinere, dibaci la toate, Ştefan Ion. Bani nu prea au fost, însă prin autogospodărire s-a mai făcut câte ceva. În schimb, această şcoală a beneficiat de sprijinul Asociaţiei Părinţilor, care, printre altele, a montat un sistem de supraveghere, reuşind astfel să ţină cei 630 de elevi sub atenta supraveghere a unui big brother. „Ar mai fi multe de făcut, dar le vom realiza în timp. În primul rând, ar trebui schimbate ramele geamurilor sau geamurile cu totul, pentru că sunt de când s-a dat în funcţiune şcoala” - ne-a precizat Adriana Ion.
La Şcoala Nr. 16 din Piteşti, directoarea Simona Vişinescu aşteaptă în jur de 620 de elevi să umple clasele proaspăt zugrăvite. „Am primit de la Primărie bani să renovăm patru grupuri sanitare. Sigur că toată instalaţia electrică a fost schimbată, dar mai sunt multe de schimbat” - ne-a mărturisit Simona Vişinescu.
Şcoala Nr. 2 din Piteşti va începe anul şcolar cu un număr de 960 de elevi. După spusele directoarei, Manuela Iordănescu, renovările se vor termina până la începerea anului şcolar. Printre renovările obişnuite (vopsit, zugrăvit, igienizarea grupurilor sanitare), conducerea şcolii are în curte un adevărat şantier în lucru. Astfel, grădiniţa se va mări şi, spre bucuria celor mici, se va face şi o sală de festivităţi. Cât timp va fi şantier în curtea şcolii? Probabil, până... se vor termina lucrările.
Majoritatea instituţiilor au profitat cum au putut sau cum au ştiut de vacanţa de vară să mai facă ceva în „ogradă”. Însă, dacă la capitolul
Sursa:Argesul

miercuri, 2 septembrie 2009

Criza adusa la extrem

O profesoară s-a sinucis din cauza sărăciei


Fără a mai suporta sărăcia în care se zbătea alături de familia ei, o femeie în vârstă de 47 de ani, din Bascov, şi-a pus ieri capăt zilelor. Alexandra Ceauşu a ales această cale crezând că astfel cei dragi vor putea primi un ajutor. A lăsat în urma sa un bilet în care îşi explică gestul, îşi cere iertare soţului şi celor doi fii şi roagă o persoană să nu întoarcă spatele copiilor rămaşi orfani de mamă.