joi, 24 septembrie 2009

ZIUA MONDIALA A CURATENIEI


Elevii şi studenţii argeşeni au marcat Ziua Curăţeniei prin acţiuni dedicate mediului
Cu ocazia „Zilei Mondiale a Curăţeniei“, Agenţia de Protecţie a Mediului a sensibilizat argeşenii în scopul protejării mediului, cu elevii şi studenţii şcolilor din judeţ. Aceştia au împărţit ieri pliante prin centrul Piteştiului şi au curăţat Pădurea Trivale.
Ieri a fost „Ziua Mondială a Curăţeniei“, iar Agenţia Locală de Mediu a organizat o manifestare cu titlul „Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă!“. Acţiunea a fost desfăşurată cu ajutorul elevilor şi studenţilor argeşeni. Au participat 100 de copii, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe (Catedra de Ecologie şi Protecţia Mediului), Colegiului Naţional IC Brătianu, Liceului Tehnic pentru Protecţia Mediului Piteşti şi Grupului Şcolar de Industrializarea Lemnului Piteşti. Copiii au fost însoţiţi de cadre didactice. Pe traseul Prefectură - Primărie, copiii au împărţit pliante informative, pentru a cere oamenilor să păstreze mediul curat. „Această acţiune are menirea de a face oamenii să conştientizeze cât de important este mediul şi dorim să stimulăm interesul acestora cu privire la protecţia mediului.“, a spus Mihai Mănoiu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Consumatorului.

Zeci de copii au strâns gunoaie din Parcul Trivale
De Ziua Mondială a Curăţeniei, copiii împreună cu profesorii lor au desfăşurat o acţiune de ecologizare în Parcul Trivale. Echipaţi cu mănuşi şi saci, elevii s-au împărţit în echipe şi au împânzit pădurea. Echipele au pornit din zona Direcţiei Silvice şi s-au oprit în zona Cornul Vânătorului. Prin pădure copiii au strâns diferite gunoaie, de la sticle de plastic, ambalaje de hârtie, până la haine vechi. La finalul acţiunii au fost număraţi zeci de saci de gunoaie.