vineri, 25 septembrie 2009

Declaratie Aurel CORNEA


REALITATEA.NET - Dascălii afiliaţi FSLI nu vor mai pune notele elevilor în catalogLiderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, cea mai mare în sistemul preuniversitar, au hotărât ca profesorii afiliaţi să nu pună nici o notă în catalog în primul semestru. Aceasta este una dintre măsurile de protest ale dascălilor.
Profesorii afiliaţi sindicatului nu vor mai trece în catalog notele elevilor, dar le vor trece în caiete speciale, urmând ca, după ce solicitările lor vor fi aprobate, notele să fie copiate şi în catalog, a declarat Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Dascălii recurg la această măsură de protest pentru că sunt nemulţumiţi de leafa lor aşa cum ar arăta după noua grilă prevăzută în legea salarizăii unitare şi de faptul că nu vor mai primi numerose sporuri pe care le au în prezent cum ar fi sporul de dirigenţie, de rural, indemnizaţia de merit sau de conducere.

FSLI vrea să paralizeze activitatea instituţiilor publice în timpul alegerilor prezidenţiale, ca formă de protest

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de grilele din Legea unică de salarizare dar şi de faptul că prin această lege pierd 11 indemnizaţii şi sporuri.

''În cadrul Alianţei Bugetarilor am stabilit deja că vom începe protestele pe data de 30 septembrie prin pichetarea celor două partide, PSD şi PD-L. Pe 5 octombrie vom declanşa grevă generală în întreg sistemul bugetar la care vom avea 800.000 de bugetari. Apoi pe 7 octombrie vom organiza un miting la care vor particpa membrii celor patru confederaţii sindicale. Suntem hotărâţi să continuăm acţiunile de protest, în aşa fel încât această lege a salarizării care este o lege discriminatorie, să fie abrogată'', a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Elevii sunt sfătuiţi să nu se prezinte la şcoală pe 5 octombrie.

''Nu se vor ţine cursuri pe 5 octombrie. Dacă vor fi totuşi elevi care se vor prezenta la şcoală, ei vor fi supravegheaţi'', a declarat Simion Hăncescu, vicepreşedinte FSLI.

Sindicaliştii intenţionează ca după greva din 5 octombrie să continue protestele cu o grevă pe termen nelimitat. Pentru aceste noi acţiuni însă, va fi organizat un referendum în rândul tuturor cadrelor didactice afiliate FSLI.

''Vom închide şcolile. Vom paraliza activitatea tuturor instituţiilor publice'', a mai spus vicepreşedintele FSLI.

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a propus Colegiului Director al FSLI intrarea în grevă generală de la 16 noiembrie, dascălii maramureşeni fiind, de luni, în grevă japoneză, a declarat secretarul general al FSLI şi liderul filialei din Maramureş, Liviu Marian Pop.