joi, 20 noiembrie 2008

Scandal la Universitatea Pitesti

Profesorii susţin că nu au fost plătiţi pentru orele suplimentare
Rectorul Gheorghe Barbu recunoaşte că nu s-au plătit orele suplimentare. „Sunt unii profesori care nu şi-au primit deloc salariile pe luna octombrie. Este o situaţie delicată, rezultată din balamucul majorării salariilor profesorilor cu 50%. Această problemă ar putea exista şi în luna decembrie”, a declarat rectorul. Situaţia este aceeaşi în toată ţara, sindicaliştii de la Alma Mater susţinând că universităţile nu au primit banii de la buget şi multe dintre ele au plătit salariile din venituri extrabugetare. Problemele legate de salariile profesorilor universitari vin după ce Guvernul a amânat majorarea salariilor cu 50%, deşi Parlamentul a aprobat o lege în acest sens, act normativ care a fost promulgat şi de preşedintele Traian Băsescu.
Sindicaliştii din învăţământul universitar susţin că sunt probleme şi cu bugetul pentru luna noiembrie, iar dacă Ministerul de Finanţe nu le va rezolva, profesorii nu îşi vor primi salariile la timp nici în luna decembrie.
Potrivit liderului de sindicat al Universităţii din Piteşti, prof. Mircea Bărbuceanu, pentru neplata orelor suplimentare se face vinovată conducerea. “Am solicitat executare silită şi am depus plângere penală împotriva conducerii universităţii, care refuză să ne plătească orele suplimentare. Ieri (n.r. luni) am primit doar salariile, orele suplimentare nefiind plătite.”, a declarat Mircea Bărbuceanu.
La rândul său, rectorul Gheorghe Barbu recunoaşte că nu s-au plătit orele suplimentare, fiind o situaţie similară în toată ţara. “Sunt unii profesori care nu şi-au primit deloc salariile pe luna octombrie. Este o situaţie delicată, rezultată din balamucul majorării salariilor profesorilor cu 50%. Această problemă ar putea exista şi în luna decembrie”, a declarat Gheorghe Barbu.
Sindicaliştii de la Universitatea din Piteşti se gândesc la proteste, o decizie în acest sens fiind luată săptămâna viitoare.