luni, 4 mai 2009

GREVA SE AMIN(A)!!!


Ecaterina Andronescu: Teza la limba română se va susţine joi, iar greva se suspendă
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în această seară, la finalul negocierilor cu sindicatele, că salariile nu vor fi afectate şi va fi susţinută o poziţie pe grila de salarizare. Mai mult, aceasta a anunţat că teza la limba româna de mâine a fost reprogramată pentru data de 7 mai.
"Nu a fost deloc o zi uşoară, sper să aducem un plus de stabilitate în educaţie", a declarat Andronescu.

"În urma dezbaterilor de astăzi am decis că salariile profesorilor nu vor fi afectate şi vom susţine o poziţie pe grija de salarizare, în funcţie de rolul şi importanţa educaţiei. Suntem într-un moment de criză, nu avem resurse", a mai spus aceasta.

Andronescu a completat că se va constitui o comisei care să analizeze modul de organizare a investiţiilor care se fac în învăţământ.

"Restul tezelor unice vor fi date în funcţie de calendarul deja stabilit, respectiv pe 13 şi 21 mai. Le mulţumesc reprezentanţilor federaţiilor sindicale din învăţământ, pentru că au înţeles să renunţe la protestul de mâine (marţi - n.r.)", a declarat Andronescu.

Sindicatele şi reprezentanţii guvernului au convenit să se întâlnească, din nou, miercuri, pentru a discuta termenii în care personalul din învăţământ să renunţe definitiv la greva generală. Cele două părţi au discutat şi luni pe această temă, timp de aproape şase ore, însă, iniţial, sindicaliştii au anunţat că nu renunţă la protestul anunţat pentru ziua de marţi.

Iniţial, reprezentanţii FSLI şi FEN, două dintre sindicatele din învăţământ, au anunţat că profesorii vor intra în grevă generală pe 5 mai, iar tezele unice la limba şi literatura română nu se vor ţine.

Profesorii sunt nemulţumiţi, deoarece salariile nu vor creşte, iar unii dintre ei şi-ar putea pierde locul de muncă. Asta după ce Guvernul a decis să taie peste 800 de milioane de lei din fondul de salarii al Ministerului Educaţiei.