miercuri, 20 mai 2009

Sedinte de pretransfer ... la ceas de noapte

Şi astăzi se desfăşoară, în aceeaşi şedinţă publică găzduită de cantina aflată lângă Inspectoratul Şcolar Argeş, sesiunea demarată ieri, de ocupare a posturilor didactice prin pretransfer şi transfer pentru restrângerea de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare. La nivelul judeţului Argeş
şi-au depus dosarele 1.200 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, un număr record care plasează judeţul nostru în fruntea clasamentului pe ţară, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Mihai Zaharia.
Mulţimea candidaţilor din acest an este şi ca efect al noii legi a pretransferului prin care se permite trecerea cadrelor didactice de la şcolile din mediul rural la cele din urban şi din ciclul gimnazial în ciclul liceal. Însă posturile disponibile sunt limitate, mult mai puţine decât solicitările dascălilor, aşa încât foarte mulţi candidaţi nu-şi vor putea schimba locul de muncă de la 1 septembrie 2009. Cei care sunt nemulţumiţi pot depune contestaţii în perioada 21-22 mai, urmând ca soluţionarea acestora să fie realizată până la 25 mai de către consiliul de administraţie al inspectoratului, când trebuie emise şi deciziile de pretransfer şi transfer. La această etapă de ocupare a posturilor din sistem participă numai cadrele didactice titulare. Ieri, in prima zi de pretransfer s-a terminat dupa miezul noptii.