joi, 7 mai 2009

SE SCHIMBA GENERALII

Printre cei demişi se vor număra şi inspectorul general şi cel adjunct de la Inspectoratul Şcolar Cluj. De asemenea, se vor face demiteri în judeţele Braşov, Cluj, Dolj, Harghita şi Bacău.

Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi că a început demiterea inspectorilor şcolari şi estimează că aproximativ jumătate dintre ei vor fi înlocuiţi.

"Am început demiterea inspectorilor pe criterii de performanţă. Nu ştiu exact câţi dintre ei vor fi înlocuiţi, oricum mulţi şi-au prezentat deja demisia. Cred că în jur de jumătate dintre inspectori vor fi schimbaţi", a declarat ministerul Educaţiei în timpul unei vizite la şcoala nr. 3 din Capitală.

Ecaterina Andronescu le recomandă inspectorilor şcolari generali să citească cu atenţie circulara care spune că salarizarea se face în conformitate cu legile in vigoare. Inspectorii demişi vor fi înlocuiţi cel târziu la sfârşitul acestei săptămâni.
"Mai multe persoane au produs foarte multă agitaţie în sistem, pe care au uitat cât de greu am reuşit să o temperam şi să reechilibram lucrurile. Au existat nişte schimburi de scrisori între directorul finanţelor publice şi inspectoratul şcolar care i-au speriat pe colegii profesori şi i-au determinat să iasă la proteste greu de stăpânit şi cu efecte asupra sistemului de învăţământ", a declarat Ecaterina Andronescu.