joi, 21 mai 2009

Şcoala Nr. 7 Pitesti se prezinta




Coordonată de directoarea Georgeta Petre, actuala Şcoală Nr. 7 Piteşti continuă activitatea Şcolii Generale Prundu care apare atestată documentar din 1960 funcţionând într-o încăpere în actuala stradă Bănănăi.
Informaţia este consemnată într-un proces - verbal de inspecţie şcolară din 1963, în care se menţionează o inspecţie la Şcoala primară Prundu la clasa a III-a, proces - verbal existent în arhiva Academiei României. În arhiva unităţii, cea mai veche consemnare o reprezintă registrul matricol nr. 10 din anul şcolar 1904 / 1905, în care sunt înscrişi elevi în clasa a V- a născuţi în 1880, 1881, 1882. În 1890 a fost construit un local cu două clase , un hol şi cancelarie la care s-au adăugat încă două săli de clasă în anul şcolar 1939 / 1940, organizându-se la patru săli de clasă. Pentru asigurarea spaţiului de şcolarizare a populaţiei şcolare în continuă creştere, în anul 1973 s-a construit un local nou de şcoală cu patru săli de clasă ajungâdu-se în anul şcolar 1973 / 1974 la un spaţiu de şcolarizare de opt clase în două clădiri aflate la distanţă de circa 70 m unde s-a funcţionat până în anul şcolar 1977 / 1978, atunci când comuna Prundu a fost cuprinsă în planul de sistematizare al municipiului Piteşti - în locul ei construindu-se un modern cartier muncitoresc: Cartierul Petrochimiştilor, asigurându-se o impozantă intrare în municipiul Piteşti dinspre Bucureşti.

Laborator performant de informatică
Şcoala Nr. 7 este prevăzută cu câte un laborator de: biologie, chimie şi informatică. De asemenea, aceasta are şi cabinet de: fizică, geografie, limbi moderne, matematică şi ed. tehnologică. Laboratorul de informatică are o reţea de calculatoare performante, pe care sunt instalate programele educaţionale necesare pentru toate disciplinele de studiu. Din acest motiv în laboratorul de informatică se desfăşoară şi orele de matematică, biologie, fizică, chimie, lb. română, lb. engleză şi lb. franceză, geografie, istorie, educaţie tehnologică. Colectivul de cadre didactice din cadrul Şcolii Nr. 7 Piteşti au creat lecţii în AeL pe care le-au prezentat elevilor. Astfel orele desfăşurate în laboratorul de informatică au devenit mai interesante şi mai atractive.

A fost premiată…
Şcoala Nr. 7 Piteşti a fost admisă în Programul „Eco - Şcoala“ la 25.01.2002 şi a primit certificatul ECO-SCHOOLS şi premiul Steagul Verde de la 1.11.2003 la 1.11.2005 , fiind prima şcoală din judeţul Argeş care a avut acest rezultat. Acest premiu a fost reînoit pentru perioada 1.09.2006 - 1.09.2008. Responsabila acestui program este profesoara Mariana Rotaru. Trebuie menţionat faptul că tot colectivul acestei instituţii de învăţământ depune eforturi pentru ca şcola să fie din ce în ce mai bună. De exemplu, printre cadrele didactice de excepţie se numără şi profesorul Nicolae - Florentin Petrişor, care este resposabil cu relaţiile internaţionale. Acesta a condus două proiecte europene : Euro Ecole Nantes– Franţa (2004 – 2005) cu tema “ Să cunoaştem Europa încă din şcoala primară”, iar cel de-al II-lea (2005 – 2006) cu tema “ Limbile moderne şi integrarea europeană “.

Două proiecte de excepţie
Câţiva elevi ai acestei unităţi alături de numeroase cadre didactice, sunt înscrişi la un proiect numit E - Vacanţa. Respective echipă este formată din elevii: Stănescu Cătălina (cls a 8-a C), Niţă Ionuţ (cls a 8-a C), Gheorghe Dorin (cls a 8-a C), Alexandru Valentin (cls a 8-a C), Ion Cătălin Marian (cls a 8-a C), Dumitrescu Diana Ioana (cls a 7-a B), Arcan Andrei Cristian (cls a 7-a B), Stănescu Teodor (cls a 6-a B), Conete Lorena (cls a 6-a B), Oancea Cosmin Iulian (cls. a 6-a C) şi Ciobanu Ioana Madalina (cls a 6-a B, Liceul de Arta „Dinu Lipatti“ Pitesti), îndrumati de prof. Elena Vilvoiu.
Echipa celor mici este alcătuită din următorii elevi: Cîrstea Roxana (cls a 4-a A), Duţă Alexandra (cls. a 4-a A), Ferecatu Ioana (cls. a 4-a A), Stan Alexandra (cls.a 4-a A), Piţigoi Laurenţiu (cls. a 4-a A), Ciobanu Cristina (cls. a 4-a A), Şovar Andrei (cls. a 4-a A), Dinu Andreea (cls. a 4-a A), Cîrstea Ioana (cls. a 4-a A ), Păun Denis (cls.a 4-a A), Nedelcu Catalin (cls. a 4-a A), Puiu Gabriela (cls. a 4-a A), Radu Bianca (cls. a 4 -a A), Virban Isabela (cls. a 4-a A) şi elevele Ciobanu Narcisa (cls. a 8-a A), Ghica Andreea (cls. a 8-a A ) coordonaţi de Institutor Adriana Luminiţa Dascălu. Consilierul educativ, Dorilena Radu spune că “Activitatea din şcoala noastră a fost bine venită şi pentru părinţii, fraţii şi surorile elevilor celor două echipe din cadrul proiectului.
Au fost interesaţi de activitatea desfăşurată de elevii noştri, de lucrările realizate de aceştia, de activităţile care s-au desfăşurat în cadrul programului. Pe această cale aş dori să aduc mulţumiri doamnelor: dir. Petre Georgeta, dir. adj. Ioana Enache si bibl. Elena Stan pentru sprijinul acordat echipei noastre. Aş dori să mai menţionez şi faptul că datorită ocaziei derulării acestui proiect, Şcoala Nr. 7 Piteşti a devenit un centru activ unde elevii îşi petrec minim patru ore pe zi pentru a realiza prezentări în powerpoint, în paint, ascultă muzică, se joacă pe internet, comunică pe Messenger cu copiii din celelalte şcoli şi în special cu cei din şcolile partenere”.