vineri, 8 mai 2009

Stiri de la Inspectoratul Scolar - 8 Mai


Pregãtiri pentru BAC
Chiar dacã mai e ceva vreme pînã la începerea bacalaureatului, se lucreazã deja la organizarea examenului, la macheta pentru profesori supraveghetori şi informaticieni. Pînã acum, au fost stabilite centrele de examen - 21, centrele de evaluare - 6, informaticienii centrelor - 27, necesarul de subiecte, numãrul de candidaţi - 6.761 (fãrã candidaţii din seriile anterioare) şi au fost introduşi toţi elevii în aplicaţia Centrului de liceu.

BAC special pentru olimpici

În perioada 23 mai - 5 iunie, se organizeazã examenul de bacalaureat 2009, sesiune specialã, la Colegiul Economic Delta Dunãrii, din Tulcea, la care participã absolvenţii clasei a XII-a care fac parte din loturile naţionale lãrgite ale României pentru olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale. Elevii care participã la aceastã sesiune specialã de bacalaureat îşi vor asuma întreaga rãspundere pentru parcurgerea integralã a materiei din care vor primi subiectele de examen. De asemenea, conducerea unitãţii din care provine candidatul este responsabilã de încheierea în timp util a situaţiei şcolare a acestuia. Din Argeş vor participa la respectiva sesiune specialã 13 elevi, 11 dintre ei fiind olimpici la discipline sportive, unul la Biologie şi unul la Astrofizicã.

Mîine se închide sesiunea pentru mişcarea de personal
Azi şi mîine, se mai pot depune dosarele pentru mişcarea de personal, pentru transferare şi pretransferare. Potrivit unei ordonanţe intrate recent în vigoare, transferurile nu mai sînt restricţionate, existînd posibilitatea de mutare din mediul rural în cel urban sau de la gimnaziu la liceu, cu condiţia ca nota de la titularizare sã fi fost mai mare de 7. Pe 19 şi 20 mai, va avea loc şedinţa publicã de acordare a posturilor.

ISJ a editat o broşurã pentru admiterea în liceu
Inspectoratul Şcolar a terminat de editat şi a împãrţit deja în şcoli o broşurã ghid pentru admiterea în licee. Aceasta a fost întocmitã pe baza planului de şcolarizare aprobat şi a fost validatã de MEC. Inspectoratul a obligat şcolile sã stabileascã întîlniri cu pãrinţii şi elevii şi sã întocmeascã în acest sens un grafic, ce a fost şi el aprobat de ISJ. În vederea înscrierii, au fost organizate 7 centre zonale (Cîmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti, Topoloveni şi 3 în Piteşti), un centru special de înscriere pentru candidaţii care au împlinit 18 ani înainte de 13 septembrie 2009 (Liceul Teoretic Ion Barbu, Piteşti), un centru special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe (ISJ Argeş) şi un centru special de desfãşurare a probelor de limbi moderne pentru clasele bilingve (C.N. Zinca Golescu).

S-au stabilit profesorii care vor fi premiaţi
Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a validat numele cadrelor didactice care vor primi cele trei distincţii speciale ce se acordã de minister, respectiv Distincţia Gheorghe Lazãr, Diploma de Excelenţã şi Adresa de Mulţumire Publicã. Astfel, vor fi acordate o Adresã de Mulţumire Publicã, 49 de Diplome Gheorghe Lazãr clasa I, 50 de Diplome Gheorghe Lazãr clasa a II-a, 66 de Diplome Gheorghe Lazãr clasa a III-aşi 52 de Diplome de Excelenţã. Cele şase contestaţii depuse au fost repinse pentru cã, oricum, persoanele respective fãceau parte din rîndul celor ce obţinuserã nominalizãrile. Numãrul validãrilor a fost ales în funcţie de resursele financiare necesare pentru susţinerea acestora.