marți, 16 iunie 2009

Elevii argeşeni au cântat şi au dansat în straie româneşti şi ţigăneşti




S-a încheiat ediţia a III-a a concursului „Diversitatea - o şansă în plus pentru viitor“, etapa judeţeană. Concursul s-a desfăşurat sâmbătă la Clubul Copiilor din Piteşti şi a urmărit promovarea cunoaşterii diversităţii culturale, etnice, religioase şi lingvistice din România, în vederea combaterii prejudecăţilor. În concurs s-au înscris 9 echipe, iar din juriu au făcut parte: un inspector şcolar pentru minorităţi, secretarul din cadrul Partidei Rromilor din Consiliul Judeţean şi un inspector metodist al minorităţilor. În concurs, pe primul loc s-a clasat echipa de la COLEGIUL TEHNIC Câmpulung, sub îndrumarea profesoarei Gabriela Militaru. Aceşti copii au prezentat „Ritualul de căsătorie a rromilor căldărari“.

Fuste lungi, salbe de bani, codiţe împletite, tălpi goale
La concurs s-au înscris atât copii rromi, cât şi români de la şcolile: „Troislav“ - Miceşti, Şcoala Cetăţeni, Ţiţeşti, Şcoala Valea Mare Pravăţ, Şcoala Păuleasca - Miceşti, Şcoala Mihăeşti, COLEGIUL TEHNIC Câmpulung. Au interpretat în limba română, franceză, turcă, maghiară. Au jucat în straie româneşti specifice portului nostru popular din zona Muscelului, au purtat fuste lungi şi largi, salbe de bani la gât şi codiţe împletite, pălării mari, cămăşi roşii şi veste de piele, opinci ori tălpile goale.

Pe situl Ziarului TOP la linkul http://www.ziarultop.ro/monden/elevii-argeseni-au-cantat-si-au-dansat-in-straie-romanesti-si-tiganesti.html a aparut gresit ca pe primul loc s-a calificat formatia de la Grupul Scolar Tehnologic Campulung, cand de fapt formatia castigatoare este de la COLEGIUL TEHNIC CAMPULUNG. FELICITARI SI SCUZE pentru preluarea gresita si speram sa fie sesizata si sursei: ziarul TOP.