miercuri, 24 iunie 2009

TITULARIZARE 2009 ARGES


La examenul de Titularizare din Arges au fost scoase la concurs doar 188 de posturi titularizabile! Pe acestea concureaza 2.614 candidati. Examenul va avea loc in data de 15 iulie, urmand ca intre 22 si 29 iulie sa se faca repartizarea candidatilor.
La aceasta data, inscrierea in concurs a candidatilor s-a incheiat, urmand ca intre 29 iunie si 3 iulie sa se faca validarea dosarelor depuse. Situatia arata la modul urmator, in Arges:
»32 posturi de educatoare – 400 candidati
»31 posturi de invatatori – 450 candidati
»41 posturi pentru disciplinele de cultura generala – 1.100 candidati
»8 locuri pentru disciplinele tehnice – 429 candidati
»22 locuri pentru invatamantul special – 150 candidati
»47 locuri pentru Arte – 85 canidati

,,Cel mai greu examen care ne asteapta este cel de Titularizare, pentru ca anul acesta, pentru prima data, s-a schimbat metodologia e organizare. Pe linia descentralizarii, examenul de Titularizare nu-l mai organizeaza Ministerul Educatiei, ci il organizeaza Inspectoratul Scolar. Actiunea a inceput demult, avem comisiile de monitorizare si de organizare a examenelor deja stabilite. De asemenea, vom stabili cu 48 de ore inainte de examen, comisia de stabilire a subiectelor si baremelor de corectare. Metodologia de ocupare a posturilor didactice a inceput din luna mai, cand, in perioada 19-20 a fost organizata sesiunea de restrangere de activitate si pretransferare. Acolo am avut 1.125 de dosare si 500 de cadre didactice s-au miscat de pe o catedra pe alta. La acest numar de dosare, ISJ a avut doar trei contestatii, dintre care doua au fost intemeiate si solutionate, iar una nu era intemeiata” a declarat inspectorul scolar general Niculai Negoita.
Sursa:BitPRESS