marți, 18 noiembrie 2008

O profesoară din Arad a intrat în greva foamei şi acuză discriminări salariale


IN FOTO, prietenul nostru de la Arad, dl prof Danut Ienesescu, liderul Sindicatului Democratic din Invatamant Arad, care este un luptator pentru drepturile salariale ale membrilor de sindicat.
O profesoară de la şcoala generală "Ioan Slavici" din comuna arădeană Şiria a intrat în greva foamei, susţinând că primeşte un salariu mai mic decât colegii ei, care fac parte dintr-un sindicat care a câştigat în instanţă dreptul de recalculare a salariului de bază.
Profesoara Carmen Meleag s-a prezentat luni dimineaţa, la cursuri, după care a anunţat că intră în greva foamei, solicitând conducerii unităţii de învăţământ un pat.

"Nu voi renunţa la greva foamei până nu mi se face dreptate. Eu sunt membru al Sindicatului Liber din Invăţământ şi nu am beneficiat ca şi colegii din celălalt sindicat (Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad - n.r.) de majorări salariale şi chiar salarii retroactive. Consider că se încalcă Constituţia României, contractul colectiv de muncă şi Codul Muncii, care interzic discriminările salariale din cauza apartenenţei la un sindicat sau altul. Mă simt discriminată şi forţată să trec dintr-un sindicat în altul, pentru a beneficia de creşterea salariului", a declarat Carmen Meleag.

Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Arad, Maria Buruc, s-a deplasat la şcoala din Şiria pentru a o determina pe profesoară să renunţe la greva foamei. "Tot încerc să o înduplec să renunţe la protest, dar ea este foarte hotărâtă să continue. Doamna Carmen Meleag este de peste 20 de ani în învăţământ şi este profesor-inginer. Din partea şcolii a primit un pat murdar într-o sală din şcoală, pentru a continua protestul. A venit o maşină a Ambulanţei pentru a-i verifica glicemia şi tensiunea. Voi continua să o conving să renunţe la protest", a afirmat Maria Buruc.

Profesorii care sunt membrii în Sindicatul Democratic din Învăţământul Arad, al carui lider este dl prof. Dan Ienesescu au beneficiat in urma unor actiuni in instanta de anumite diferente salariale. Doamna profesoara Carmen Meleag, constatand ca sindicatul(altul decat cel condus de dl Dan Ienesescu) al carui membru este nu-i apara interesele, asa cum o face liderul Dan Ienesescu, a intrat in greva foamei. Asupra acestui lucru ar trebui sa reflecteze mai mult si o parte minoritara cei drept, din corpul profesoral din jud Arges care sunt membri ai unor sindicate care nu au nimic de-a face cu apararea intereselor membrilor de sindicat.