miercuri, 22 aprilie 2009

Ecaterina Andronescu:lacrimi la ultima sedinta de guvern

Ecaterina Andronescu: "Ma voi gandi la demisie, insa acum evaluez ce proiecte pot duce mai departe"
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la postul de radio Realitatea FM ca ia in calcul demisia in contextul in care rectificarea bugetara a taiat din fondurile invatamantului, dar ca deocamdata va evalua ce proiecte poate continua cu banii disponibili.

"O sa ma gandesc. Am o perioada in care trebuie sa fac niste evaluari. Cu banii pe care ii am, ce proiecte pot sa duc mai departe. Si la momentul potrivit...daca dumneavoastra ma fortati sa spun acum, nu o sa spun!", a declarat Andronescu, dupa ce s-a mentionat ca un predecesor al ei la conducerea Educatiei, Mircea Miclea, a plecat din minister din cauza lipsei de finantare.

Ministrul a mai afirmat ca, din cauza rectificarii care a lasat Educatia fara peste 800 de milioane de lei, nu vor putea fi sustinute toate proiectele de investitii. "Din ce avem acum ca resurse, nu imi pun problema sa nu imi ajunga banii in perioada imediat urmatoare sau pentru salarii pana la sfarsitul anului. Insa sistemul de invatamant are deschise peste 4.000 de santiere: reparatii in scoli, scoli noi, campusuri scolare. Categoric ca nu se mai pot sustine toate. Nu se mai pot sustine toate si la nivelul de resurse la care ar fi trebuit sa se sustina", a precizat Andronescu.