duminică, 12 aprilie 2009

Primarul Călin Andrei - pus la colţ pentru că nu a ştiut să ceară bani pentru oraş



• La ultima rectificare de buget, Câmpulungul a primit de nouă ori mai puţini bani decât comuna Stâlpeni • Motivul principal este lipsa cererilor de cofinanţare şi a lucrărilor începute care să poată fi finanţate anul acesta • Consilierii judeţeni liberali nu au convins pe nimeni când au încercat să îi ia apărarea colegului Călin Andrei

Oraşul Câmpulung- Muscel nu a fost în stare să atragă la ultima rectificare bugetară fonduri nici cât o comună mai măricică. Topoloveniul a obţinut de şase ori mai mult, Curtea de Argeş de patru ori mai mult şi, culmea comuna Stâlpeni- de nouă ori mai mult. Motivele sunt legate de faptul că administraţia locală, condusă de primarul Călin Andrei, nu a fost în stare să facă cereri de cofinanţare pe proiecte.

Al doilea aspect, la fel de important, este acela al lipsei lucrărilor începute anul trecut care să poată fi finaţate şi anul acesta- bugetul de criză barând practic orice investiţie majoră pornită de la zero. Consilierii judeţeni liberali au încercat să atragă atenţia asupra modului incorect, după părerea lor, în care Consiliul Judeţean a repartizat sumele. În semn de protest, toţi s-au abţinut să voteze bugetul în Consiliu. Preşedintele Constantin Nicolescu spune însă că nu a favorizat nicio comună, ci că a acordat bani acolo unde era nevoie de ei, justificat: “Am avut consultări cu toţi primarii, ne-am pus de acord şi am punctat ce lucrări au în execuţie. Sunt convins că nu am satisfăcut toate doleanţele primarilor. S-au dat bani doar pentru proiecte şi cofinanţări, nu bani pentru a-i cheltui primăriile cum vor. La Stâlpeni, de exemplu, e un proiect pentru un centru de zi dedicat copiilor. Nu s-au dat bani pe primărie ci pe proiect. Dacă Câmpulungul face dovada că a venit cu cereri de cofinanţare şi am zis nu le dau dreptate consilierilor liberali. Îmi pare rău că sunt criticat pe treaba asta pentru că am o slăbiciune pentru Câmpulung.”

Adio fonduri pentru cofinanţări
Deşi consilierul judeţean Constantin Polexe susţine că oraşul Câmpulung a obţinut bani europeni pentru staţia de epurare, preşedintele Nicolescu avertizează: “Serviciul de apă e privatizat şi nu va putea primi niciodată bani de la guvern sau europeni.” În acelaşi timp, primarul Călin Andrei este pus în temă că fără o strategie clară de dezvoltare şi fără proiecte întocmite solid şi argumentate aşa cum trebuie, nu va vedea prea multe fonduri nici de la bugetul de stat. Că ceea ce se întâmplă la Câmpulung nu este tocmai normal o dovedeşte şi faptul că nu există nici măcar o cerere înregistrată la AJOFM pentru locuri de muncă pe legea 76, deşi oraşul se confruntă cu un număr apreciabil de oameni fără slujbă.

Sursa:Obiectiv argesean
http://www.domnuleprimar.ro/Vezi-sesizarile-din-Campulung-Muscel-23.html