duminică, 5 aprilie 2009

Un elev din Piteşti a fost jefuit de trei indivizi care s-au dat drept detectivi particulari


Sursa:Realitatea

Un elev în vârstă de 16 ani de la un liceu din Piteşti a fost jefuit joi de trei bărbaţi care s-au recomandat drept detectivi particulari, cei trei indivizi fiind reţinuţi, câteva ore mai târziu, sub acuzaţia de furt calificat. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
Elevul a fost acostat de cei trei bărbaţi joi dimineaţa, în timp ce se îndrepta spre şcoală. Băiatul a oprit la un fast-food din centrul oraşului ca să-şi cumpere ceva şi a fost luat la întrebări de cei trei indivizi.

Necunoscuţii i-au arătat elevului legitimaţii pe care scria că sunt detectivi particulari şi i-au spus că întreprind o acţiune pe linia prevenirii consumului de droguri.

Adolescentul a fost percheziţionat din cap până în picioare, iar cei trei aşa zişi detectivi particulari i-au luat telefonul mobil şi suma de 27 de lei. Ei l-au lăsat apoi pe băiat să plece şi i-au spus să se prezinte, o oră mai târziu, la sediul Secţiei 1 Poliţie pentru a-şi recupera bunurile.

Băiatul a mers la ora stabilită la poliţie, unde a aflat că a fost victima unui furt calificat.
Autorii au fost prinşi de poliţişti pe baza descrierilor elevului. Potrivit anchetatorilor, cei trei suspecţi au fost depistaţi într-un bar şi au vârste de 21, 24 şi 32 de ani. Doi dintre autori sunt recidivişti, iar al treilea se află la prima abatere.

Toţi trei au fost prezentaţi vineri Tribunalului Argeş, cu propuneri de emitere de mandate de arestare preventivă, sub acuzaţia de furt calificat.