duminică, 10 august 2008

investitiile in scoli la control

Prefectul Ion Popa, însoţit de inspectorul şcolar general Florin Gardin, a inspectat, joi, şcolile din comunele Călineşti, Leordeni, Răteşti şi Căteasca, pentru a vedea cum au fost cheltuiţi banii alocaţi de Guvern pentru reabilitarea acestor instituţii de învăţământ.
În ultimii doi ani, celor patru localităţi le-au fost repartizate 1.600.000 lei, urmând ca în acest an să mai primească alte sume de la Guvern. Cu aceşti bani s-au realizat reabilitări ale construcţiilor deja existente la tâmplăria exterioară (înlocuirea acestora cu geamuri tip termopan), repararea acoperişurilor, finisaje interioare, izolaţii termice, grupuri sanitare moderne şi sisteme de încălzire centrală.
Una caldă, una rece la Căteasca
Tot cu aceşti bani s-a început construirea unei noi clădiri care să adăpostească şcoala în localitatea Căteasca, proces pentru care s-au alocat 8 miliarde lei vechi. Construcţia s-a dovedit a fi necesară, deoarece vechea clădire a fost revendicată şi retrocedată vechiului proprietar şi cu toate acestea, deşi au trecut 4 din cele 7 luni în care firma de construcţii, desemnată în urma licitaţiei, s-a angajat să termine corpul clădirii, lucrările nu au avansat foarte mult. Începerea şcolii aici nu este însă pusă sub semnul întrebării, întrucât proprietarul fostei clădiri este dispus să lase continuarea activităţii educaţionale atât timp cât este necesar. Tot în localitatea Căteasca apare exemplul de bună gestionare a fondurilor de la Guvern de către responsabilii Şcolii cu clasele I-VIII şi Grădiniţei Gruiu, unde cu 2 miliarde şi jumătate lei vechi s-a renovat şi amenajat întreaga clădire. Tot de o nouă construcţie se vor bucura şi preşcolarii şi şcolarii din ciclul primar ai localităţii Leordeni. „Practic, am intrat pe ultima sută de metri înaintea începerii anului şcolar. A mai rămas o lună până când elevii şi profesorii îşi vor relua activitatea, iar vizitele noastre de acum, la şcolile din judeţ, nu se vor a fi unele care să sperie autorităţile locale. Dezideratul nostru este să venim în întâmpinarea lor, să vedem stadiul lucrărilor la aceste şcoli, modul în care au fost gestionaţi banii de la Guvern pentru educaţie şi să fim siguri că elevii din mediul rural vor avea condiţii de învăţat la fel de bune ca şi cei de la oraş. Mă bucur să văd că se lucrează pentru renovare, ba mai mult, se construiesc şi şcoli noi, ceea ce e şi mai bine, iar acolo unde stadiul de activitate nu este cel optim am primit garanţii că totul va fi în regulă până la 15 septembrie”, a precizat prefectul Ion Popa.