duminică, 10 august 2008

Ultima repartizare a absolventilor clasei a VIII-a incepe pe 1 septembrie

In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic, respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007, si media generala de absolvire a claselor a V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.
Exceptie fac liceele si clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.
Potrivit Ministerului Educatiei, dupa ultima etapa de repartizare, cea din iulie, au ramas neocupate la nivel national 1.634 locuri la liceu si 28.448 de locuri la scolile de arte si meserii.