marți, 26 august 2008

Jumatate dintre scolile din mediul rural nu pot primi autorizatii

Jumatate dintre unitatile de invatamant din mediul rural nu indeplinesc conditiile legale pentru obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare, conform unei situatii provizorii intocmite de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Arges.
Principalele probleme constatate in urma controalelor efectuate in perioada vacantei de vara de inspectorii ASP Arges sunt lipsa alimentarilor cu apa si a retelelor de canalizare, neigienizarea spatiilor de invatamant si mobilierul degradat. Directorul ASP Arges, Rocsana Marinescu, a anuntat ca unitatile scolare care nu asigura conditii corespunzatoare pentru desfasurarea procesului de invatamant nu vor primi in acest an autorizatii sanitare de functionare.
Vor putea face exceptie scolile si gradinitele din localitatile in care autoritatile locale vor prezenta planuri de conformare pe care le vor pune in aplicare in cel mai scurt timp, pentru a putea asigura conditii normale de desfasurare a procesului de invatamant. Scolile si gradinitele din judet au fost vizitate, in ultimele saptamani, si de prefectul Ion Popa.
In urma controalelor efectuate impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, prefectul s-a aratat nemultumit de modul in care au fost cheltuite, in unele localitati din mediul rural, fondurile primite pentru reabilitarea unitatilor de invatamant. In judetul Arges functioneaza in mediul rural 105 unitati de invatamant reprezentative, carora le sunt arondate alte aproape 700 de scoli primare, gimnaziale si gradinite.

Sursa: Rompres