marți, 26 august 2008

Scolile din SUA trec la saptamana de 4 zile

Dupa ce majoritatea firmelor din Statele Unite au instituit programul de lucru de 4 zile pe saptamana pentru a reduce consumul de carburant, si o parte din scoli au decis sa ia aceeasi decizie.

Sistemul de invatamant din SUA este dependent, la fel ca celelalte servicii, de pretul carburantului, care a crescut considerabil in ultima perioada. Costul transportului scolar, asigurat in SUA de catre scoli, a crescut cu aproximativ 40% din primavara. Din acest motiv, mai mult de 100 de scoli din SUA au decis sa treaca la saptamana de 4 zile, iar multe altele dezbat posibilitatea anularii definitive a serviciului de transport scolar.

Aproximativ 15% dintre unitatile scolare intentioneaza sa reduca numarul de excursii, dar si numarul de activitati extracurriculare desfasurate. Programul in cele 4 zile va fi prelungit cu o ora, iar pauzele vor fi scurtate, informeaza The Times.

Cu toate ca aceste decizii starnesc ingrijorare in comunitatile americane, 90% dintre parinti sunt de acord cu deciziile luate de scoli. Multi profesori sunt de parere ca elevii americani ar trebui sa petreaca mai mult timp la scoala, nu mai putin.