duminică, 10 august 2008

Participare SIMPOZION

Pe 28 august va avea loc prima editie a Simpozionului National cu tema "Ziua nediscriminarii in Romania", organizat de Asociatia "Glasul Romilor Pro Europa" Romania si Filiala Judeteana Teleorman a "Partidei Romilor Pro Europa", impreuna cu partenerii: Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, Casa Corpului Didactic Teleorman, Biroul Judetean pentru Romi Teleorman si Scoala cu clasele I - VIII Tatarastii de Sus.

Simpozionul se desfasoara in conformitate cu Legislatia Ministerului Educatiei si Cercetarii: Notificarea numarul 42. 622 din 25 Octombrie 2006, privind derularea unor activitati specifice invatãmantului pentru romi si Notificarea numarul 43. 897 din 14 Noiembrie 2006, privind Calendarul romilor cu destinatie scolara.
Oiectivele simpozionului sunt:
- lupta impotriva tuturor formelor de discriminare in educatiei;
- lupta impotriva segregarii;
- lupta impotriva neaplicarii legislatiei in toate unitatile scolare;
- rolul si importanta O. N. G. in viata romilor;
- implicarea activistului rom in viata comunitatii;
- rolul liderului formal si informal intr-o comunitate;
- drepturile si obligatiile elevilor romi in scolile cu predare in Limba Romana si nu numai;
- ordine si notificari M. E. C. T. cu privire la elevii romi.
Comunicarea titlului lucrarii, numele si prenumele autorului / autorilor, unitatea / unitatile de invatamant se fac pana la data de 10 August, la telefon 0745/881101 sau la adresa de e-mail silviudulceanu@yahoo.com;
Pentru sectiunea A (comunicari si referate metodico-stiintifice) taxa de participare este de 25 ron, iar pentru sectiunea B (tiparirea unei carti continand rezumatele lucrarilor participantilor) este de 40 ron, achitata prin Mandat Postal la adresa: Dulceanu Silviu, Str. 1907, nr. 11, municipiul Alexandria, jud. Teleroman.