duminică, 17 august 2008

Sucurile interzise in scoli?!

Lista cu alimentele care nu vor mai putea fi vandute in scoli a fost prezentata ieri de reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice (MSP). Copiii nu vor mai gasi in incinta scolilor chipsuri, croasanti, alune sarate, pizza, bomboane si niciun fel de suc, nici macar naturale sau fresh-uri
Lista urmeaza sa fie dezbatuta public timp de 30 de zile. Desi s-a lucrat mai bine de o luna la forma finala a listei, aceasta are in continuare lacune, spun unii specialisti in nutritie. Chiar conducerea MSP admite unele lipsuri.

„Nu putem interzice ca produsele de tip fast-food sa fie vandute la cinci metri de unitatea de invatamant“, a declarat, ieri, Mircea Manuc, secretar de stat in cadrul MSP. Reprezentantii MSP apreciaza ca interdictiile prezentei legi trebuie aplicate si in universitati sau centre de plasament, nu doar in scoli.

Noi reguli si la meniurile din gradinite
Lista propusa de MSP contine, pe langa produsele interzise, cum ar fi chipsurile sau bauturile racoritoare, si o anexa cu recomandari privind alimentatia copilului, care ar trebui respectate in unitatile de invatamant unde copiilor li se asigura cel putin o masa pe zi. Astfel, sunt recomandate laptele, branza, iaurtul, carnea, ouale, fructele si legumele.