marți, 27 ianuarie 2009

Vacanţa începe pe 31 ianuarie



Elevii au intrat în ultima săptămână de şcoală din acest semestru. În intervalul 31 ianuarie - 8 februarie 2009 este programată prima vacanţă intersemestrială. Semestrul al doilea începe luni, 9 februarie şi se termină pe 12 iunie 2009. În perioada 11 aprilie-20 aprilie elevii vor fi în vacanţă de primăvară, iar mult aşteptata vacanţă de vară va începe sâmbătă, 13 iunie şi se va termina duminică, 13 septembrie 2009. De la acest plan standard, Ministerul Educaţiei a aprobat şi o serie de excepţii:
» Pentru clasele a IX-a şi a X-a de la şcoala de arte şi meserii, pentru clasa a XII-a de liceu-filiera tehnologică, ruta de calificare directă şi pentru clasa a XIII-a de liceu, filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 36 săptămâni, din care ultima săptămână va fi de practică. Orele vor fi planificate de către unităţile de învăţământ, în funcţie de prevederile convenţiilor de colaborare cu partenerii lor.
» Pentru clasa a XI-a-anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu-filiera tehnologică, ruta directă de calificare şi pentru clasa a XII-a de liceu, filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 37 săptămâni. Ultimele două săptămâni sunt săptămâni de practică.
» Pentru învăţământul postliceal, durata cursurilor este stabilită prin planurile de învăţământ în vigoare.