joi, 16 iulie 2009

Cat costa un POST?



Fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, profesorul Mihai Muresan, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca posturile titularizabile din invatamant au fost "scoase la vanzare", pretul fiind in jur de 6.000 lei.

"Ministerul a dorit cu tot dinadinsul sa se spele pe maini, pentru a nu mai fi pus in situatii jenante, cum au fost cele de la tezele unice, si a transmis inspectoratelor scolare anumite atributii in ceea ce priveste organizarea comisiilor de redactare a subiectelor si a corecturii, iar centrelor de organizare - atributii legate de logistica, de securitatea desfasurarii examenelor. In acest mod, consider ca lucrurile nu se vor desfasura calitativ corespunzator, pentru ca deja am auzit de bursa de la nivelul Bistritei si al judetului, pentru titularizarea pe o catedra. Elaborarea subiectelor la nivelul inspectoratului de catre cadre didactice de la nivelul judetului va duce cu siguranta la scurgerea de informatie. Cine va trebui sa stie aceste subiecte pentru ziua titularizarii le va sti si o sa asistam iar la ocuparea catedrelor titularizabile de oameni absolut necorespunzatori din punct de vedere profesional", a spus Muresan.

Fostul inspector scolar general sustine ca un post, la nivelul Bistritei, se 'vinde' cu 6.000 lei, acestea fiind, de altfel, cele mai ravnite catedre din cadrul examenului de titularizare. In judetul Bistrita-Nasaud, peste 1.400 de candidati s-au inscris la examenul de titularizare din acest an, pentru a ocupa cele 818 catedre vacante. Dintre posturi, numai 304 sunt titularizabile, cele mai multe pentru catedrele de educator si invatator.
Sursa:edumanager.ro