miercuri, 15 iulie 2009

Centrele Pitesti si Capulung ale Universitatii Spiru Haret nu functioneaza legal!!!


Lovitura de gratie pentru studentii care au urmat Universitatea Spiru Haret, la Centrul Teritorial Pitesti si Campulung! Acestea se afla pe lista centrelor care nu functioneaza legal, lista pe care o puteti vizualiza, integral, AICI! Ca atare, studentilor care au terminat aceasta facultate nu li se vor recunoaste studiile!

Am sunat la Centrul Spiru Haret din Pitesti, numai ca doamna plictisita de la capatul firului nu a vrut sa dea nicio declaratie catre presa. Am revenit cu un telefon, insa, pretinzand ca dorim sa ne inscriem la facultate, insa nu stim daca centrul functioneaza legal. Doamna cu pricina ne-a spus ca inca nu a aparut lista cu centrele ilegale (desi fusese publicata in aceasta dimineata). Prinsa cu minciuna, aceasta a recunoscut, dar ne-a sfatuit sa mai asteptam pana la sfarsitul saptamanii viitoare, ca poate lucrurile se vor schimba. Pana atunci, insa, nu se face niciun fel de inscriere. In ceea ce-i priveste pe absolventii Spiru Haret din Pitesti, doamna ne-a declarat, sictirita: ,,Nu stiu ce sa va spun! Asta e!”

Si studentii de la Spiru Haret din Campulung care au urmat cursurile... de la distanta vor avea de suferit. ,,Toate cele 30 de facultati, cu 52 de specializari, sunt acreditate sau autorizate provizoriu, iar formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa au fost organizate prin hotarari ale Senatului Universitatii cu respectarea stricta a Legii Invatamantului” declara prof. Univ. dr. Iosefina Morosan, decanul filialei Campulung, pentru saptamanalul Jurnal de Arges. Lista Ministerului Aducatiei o contrazice, insa, caci si filiala din Campulung este considerata a fi ilegala.

Va reamintim ca in urma discutiilor dintre ministrul Educatiei si conducerea Spiru Haret s-a convenit ca inscrierea la admiterea in anul universitar 2009 - 2010 sa se faca doar la acele facultati, specializari sau programe de studiu pentru care exista autorizatie de functionare provizorie sau acreditare.


Sursa BitPress